Ünlü Ekonomist Grafikle Açıkladı: Kripto Paraları Bekleyen Tehlike (Neden Düşüyor , Tahmin Yorumlar)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Grafikle Açıkladı: Kripto Paraları Bekleyen Tehlike (Neden Düşüyor , Tahmin Yorumlar)

Kripto para piyasasını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Ünlü ekonomist, çöküşün olabileceği ihtimalini değerlendirdi.

Kripto Paralar 25 Nisan 2022 10:31 0
Ünlü Ekonomist Grafikle Açıkladı: Kripto Paraları Bekleyen Tehlike (Neden Düşüyor , Tahmin Yorumlar)

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist grafikle açıkladı kripto para piyasasında çöküş olabilir.

Kripto para piyasası yatırımcılarını ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Son günlerde kripto para piyasasında yaşanan düşüş sonrası gelen tahmin, kripto para yatırımcılarını korkuttu. 

 

Dünyaca ünlü ekonomist Raoul Pal, kripto para piyasası ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında,  borsada devam eden dengesiz gidişatın kripto para piyasasını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Özellikle son günlerde en büyük kripto para olan Bitcoin ile diğer alt coinlerde sık sık düşüşler olduğuna dikkatleri çeken Pal, son günlerde borsada dengesiz hareketler görüldüğü, bu nedenle piyasann daha da kötüye gidebileceğini söyledi. 

 

OLUMSUZ DÜŞÜŞ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA

Dünyanın önde gelen finans şirketlerinden olan Goldman Sach’ın eski yöneticilerinden  Raoul Pal, konu ile ilgili olarak önümüzdeki aylarda kripto para piyasasında olumsuz bir düşüş olabileceğinin altını çizdi ve bir grafikle bunu destekledi. Nasdaq’ın teknik analiz yönünden dip yapma eşiğinde olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren  Pal, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler Borsası’nın aşağıda yer alan grafikteki destek seviyesini kırması durumunda dip yapma potansiyeline erişeceğini sözlerine ekledi. İşte o grafik:

Dünyaca ünlü deneyimli ekonomist, borsalarda yaşanan düşüşlerin , son günlerde yaşanan dengesizliklerin piyasalarda paniğe neden olduğunu söyledi. Borsada yaşanan düşüş sonrası yatırımcılar, kazançlarını korumak, paralarının değerini sağlamak ve garanti kar elde etmek için dolar ile borç senedi gibi yatırımlara yönelebileceğini söyledi.

 

Bunun yanı sıra Pal, büyüme rakamlarının yukarı yönlü beklendiği, ancak bunun ABD piyasasında çöküş yaratabileceğini söyledi. Düşük enflasyon ve hızlı şekilde yavaşlayan büyümeye doğru süratle gidildiğini söyleyen Pal, büyümenin yavaşlaması durumunda emtia fiyatlarının düşeceğini de sözlerine ekledi.

 

DÜŞÜŞ GÖZDEN KAÇMADI

Son günlerde kripto para piyasasında düşüş meydana geldi. 2 hafta önce 48 bin dolara kadar çıkan 1 Bitcoin, bugün 39 bin dolar sınırının altına geriledi ve şu sıralar 38 bin 497 dolar seviyesinden işlem görüyor. İşte Bitcoin fiyatında son saatlerde yaşanan düşüşün grafiği:

Bitcoin ile paralel olarak Ethereum'da da düşüş yaşandı. Gelen son verilere göre 1 ETH fiyatı yüzde 4,62'lik düşüşle 2 bin 816 dolar seviyesine kadar geriledi. İkinci büyük kripto para birimi olan Ethereum'da da yaşanan düşüşün grafiği son saatlerde şu şekilde oldu:

SOL fiyatında da düşüş yaşandı. Yüzde 4.67'lik düşüş ile 1 SOLANA fiyatı yeniden 100 doların altına geriledi ve 95,24 dolar oldu. XRP Ripple'da da düşüş devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre 1 Ripple fiyatı 0.65 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bu kripto paraların yanı sıra BNB coin'de de yüzde 3'ün üzerinde bir kayıp yaşandı ve 1 BNB fiyatı 386 dolara kadar geriledi. Doge Coin 'de ise düşüş yüzde 5 civarında oldu. Son fiyat 0,1242 dolar.

 

NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto para araştırma ve analiz firması CREBACO Global'in kurucusu ve CEO'su olan Sidharth Sogani yaptığı son dakika açıklamasında, Kripto paralara 1 Temmuz'dan sonra gelecek vergilendirme ve Fed'in sıkılaşma adımlarının fiyatları baskıladığını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç