Ünlü Ekonomist Dolarla İlgili Korkunç Senaryoyu Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Dolarla İlgili Korkunç Senaryoyu Açıkladı

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada iktidarın dolar hamlesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Döviz 16 Mayıs 2022 23:10 0
Ünlü Ekonomist Dolarla İlgili Korkunç Senaryoyu Açıkladı

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada iktidarın dolar hamlesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

Ekonomist Atilla Yeşilada dolar kuruna ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Yeşilada açıklamasında Merkez Bankası’nın doları sabit tutması için yeterli rezervi kalmadığını ileri sürerek ,iktidarın doların daha fazla yükselmemesi için piyasayı derinden sarsacak bir hamle yapacağını iddia etti.

Youtube kanalında açıklamalarda bulunan Yeşilada, iktidarın doları kurunu durdurmak için 1970’lerde uygulanan kapalı kambiyo rejimine geçeceğini söyledi.

Merkez Bankası’nın rezervinde 30 milyar olduğunu belirten Yeşilada, bu rezervin 20 milyar dolara düştüğünde Merkez Bankası’nın Cumhurbaşkanı ile görüşerek gerçekleri anlatacağını aktardı.

Yeşilada ayrıca, vatandaşların döviz mevduatlarını Türk Lirası’na çevirmeleri konusunda bankalara baskı yapılacağını ve döviz hesaplarından çekilecek dolar miktarına kısıtlama geleceğini iddia etti.

Merkez Bankası’nın bu talebi karşılığında iktidarı 1970’lerdeki kapalı kambiyo rejimine ülkeyi geri sokacağını ve vatandaşa zorla dolar satmaları için baskı yapılacağını dile getiren Yeşilada konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:

“Merkez Bankası’nın satılabilir rezervi 30 milyar dolar bu 20 milyar dolara indiğinde TCMB Saray’ın huzuruna çıkar der ki; Sayın Cumhurbaşkanım bizim artık dayanacak gücümüz kalmadı başka bir yol bulalım. O yol da çok basit 1970’lerin kapalı kambiyo rejimine döneriz. Yani döviz işlemlerine kısıtlama gelir."

KAMBİYO NEDİR?

Kambiyo, para ya da para yerine geçen belgelerin değiştirilmesi işlemidir. Para alım ve satımı ile ilgili işlemleri kapsar. 

KAMBİYO REJİMİ NEDİR?

Kambiyo rejmi, bir ülkenin dış ticareti ile ilgili yapılan ödeme ve tahsilat işlemleri ile genel döviz giriş ve çıkışlarına ilişkin olarak uygulanan kur politikalarıdır.

Not: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç