Ünlü Ekonomist, Doların 20 TL Olacağı Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist, Doların 20 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Son dakika haberi: Ünlü Profesör Mustafa Özer yaptığı son dakika açıklamasında dolar kurunun 20 lira olacağı tarihi verdi.

Döviz 26 Ekim 2022 08:48 0
Ünlü Ekonomist, Doların 20 TL Olacağı Tarihi Açıkladı

Son dakika: Doların 20 lira olacağı tarihi verdi.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Özer bir son dakika açıklamasında bulundu. Özer yaptığı açıklamada dolar kurunu kısa vadede sermaye giriş çıkışlarının , uzun vadede ise cari açığın belirlediğini söyledi ve "Son dönemlerde dolar 18.60 TL civarında sabitlendi. Merkez Bankası’nın ise faiz indirimleri devam ediyor, ne diyeceksiniz?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Türkiye’de kurun yönünü ve düzeyini kısa vadede sermaye giriş ve çıkışları, uzun vadede ise cari açık belirler. Bırakın sermaye girişini -kastım doğrudan yabancı sermaye ve portföy yatırımları- net sermaye çıkışı var son zamanlarda. En önemlisi de cari açığın finansmanı kala kala net hata noksana, yani kaynağı belirsiz para girişlerine kaldı. 2022’nin ilk sekiz ayındaki net hata noksan altında ülkeye giren kaynağı belirsiz para miktarı 28.3 milyar dolar. İlk sekiz ayda 39.717 milyar dolarlık cari açığı düşündüğümüzde bu net hata noksan girişlerinin kuru belirli bir düzeyde tutmada ne kadar etkili olduğunu görürüz. Bu durumun uzun süre devam etmeyeceğini; artan dış borç geri ödemeleri, cari açık ve sermaye çıkışları nedeniyle kuru bu düzeyde tutmanın da oldukça zor. Yılsonunda kurun en az 20 TL’yi geçme olasılığı oldukça yüksek"

ŞİMDİ KAÇ TL?

Dolar kuru şu sıralar 18.60 TL seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç