Ünlü Ekonomist Doları Düşürecek Adımı Açıkladı: Süper Bono ile Dolar TL...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Doları Düşürecek Adımı Açıkladı: Süper Bono ile Dolar TL...

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve dolar tahmini yayımladı.

Döviz 16 Mayıs 2022 19:43 0
Ünlü Ekonomist Doları Düşürecek Adımı Açıkladı: Süper Bono ile Dolar TL...

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan bir son dakika açıklaması geldi. 

Dolar ve altın fiyatları hakkında dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. Şatıroğlu yaptığı açıklamada dolar kuru ile altın fiyatlarına dair dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Şatıroğlu açıklamasında dolar kurunun artmaya devam ettiğini, Kur Korumalı Mevduat hesabı ve altın hesaplarının ekonomiye kazandırılması hamlelerinin doların ateşini geçici olarak söndüreceğini daha önce de söylediklerini , bunun da bu şekilde olduğunu söyleyen Şatıroğlu , kritik tahminlerde buluntu.

Youtube resmi sayfasından açıklama yapan Şatıroğlu özetle şu açıklamaları yaptı:

"reformlar yapılması, daha ciddi adımlar atılması gerekmektedir. Zaman vardı ama o zaman boşa harcanmış oldu. Şimdi yükselişin sürdüğünü görüyoruz. Bu şekilde nereye kadar gidecek. Artık 16'da mı 15.80'de mi baraj kuracak. Daha önce 13.86, daha sonra 14.85'e kurulmuştu. Şimdi de 15.85'e kurulacakmış gibi duruyor.

ENFLASYON ENDEKSLİ TAHVİL ETKİ EDECEK Mİ?

Eğer enflasyona endeksli tahvil çıkarsa ve bunun vadesi 3 aydan fazla olursa bir etkisi olmasını beklemiyorum. Zaten tahvil demek 1 seneden fazla mevduat demek. 6 aylık çıkarsa fazla bir etkisi olmasını beklemem. Ama 3 aylık çıkarsa etkisi olabilir. Borsa üzerinde ve dolar üzerinde düşürücü etkisi olabilir. 6 aylık çıkarsa düşüş az olur. 1 senelik olursa bir etkisi olmaz.

SÜPER BONO İŞİ DEĞİŞTİRİR

Süper bono çıkar mı? Bu enfaslyona endeksli tahvilden farklı. Enflasyon 70'se 100 olması gerekir süper bono olur. Süper bono olursa o zaman işin rengi değişir. O zaman dolar SAT'a döner Borsa SAT'a döner. sÜPER BONO OLURSA. Ama bunu beklemiyorum Çünkü bu çok fazla faiz vermektir. Bunu beklemiyorum. 

KDV indirimleri ile enflasyonu düşürmeye çalışıyorlar. KKM ile doları dizginlemeye çalışıyorlar. Bu ikisinin olmasını beklemiyorum. "

SÜPER BONO NEDİR?

Süper bono, çok yüksek faiz ile mevduat hesabı açmaktır. Yüksek faizle açılacak hesaplara TL üzerinden yatırım olursa dolardan çıkış olur ve dolar, Aralık ayında yaşadığı düşüşün bir benzerini gösterir. Ancak bu da ciddi bir faiz yükü olur.

DOLAR TL'DE YÜKSELİŞİN DEVAMI OLUR MU?

Şatıroğlu açıklamasının devamında, dolarda yükselişin devam edeceğini söyledi.

Dolar kuru şu sıralar 15.54 TL seviyesinden işlem görüyor. Euro kuru ise 16.22 TL.

Not: Haberde yer alan bilgiler Finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Kaynak: https://www.youtube. com/watch?v=ATobTnbhnKg

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç