Ünlü Ekonomist: Bu 3 Şeyi Yapın Ülkeye 20 Milyar Dolar Gelir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist: Bu 3 Şeyi Yapın Ülkeye 20 Milyar Dolar Gelir

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada bir son dakika açıklaması yaptı ve 3 şeyin yapılması durumunda ülkeye ciddi para girişi olacağını söyledi.

Kredi 7 Nisan 2022 11:18 0
Ünlü Ekonomist: Bu 3 Şeyi Yapın Ülkeye 20 Milyar Dolar Gelir

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada bir son dakika açıklamasında bulundu ve 3 şeyin yapılması durumunda ülkeye 20 milyar dolarlık para geleceğini söyledi.


Bir açıklama yapan Atilla Yeşilada, yüksek enflasyonun nasıl düşürüleceğini, dolar kurunun nasıl kontrol altına alınacağını ve piyasaların 3 ay içinde nasıl toparlanacağı konularına değindi. Yeşilada yaptığı açıklamada öncelikle kamu ihale kanununda düzenleme yapılmasını, Merkez Bankası'nın kararlarına karışılmaması, MB'nin faiz artırımı yapması gerektiğini , son olarak HSK'nın yapısında düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.


Bu düzenlemeler ile 3 ay içerisinde ülkeye 20 milyar dolarlık bir para girişi olacağını söyleyen Yeşilada, bunların yapılması sonrası ülkeye para gelmemesi durumunda kendisini Ahırkapı'dan suya atacağını söyledi. Yeşilada açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Üç tane çok basit şey var, olmazsa üç ayın sonunda kendimi Ahırkapı’dan suya atarım: 1- Merkez Bankası bağımsızdır, istediği kadar faiz artırır, hükümetin söyleyecek hiçbir sözü olamaz. 2- AB’de Kamu İhale Kanunu neyse alıp Türkçe’ye çeviriyorum, bütün ihaleleri şeffaflaştırıyorum. 3- HSK’dan Adalet Bakanı ve Adalet Bakanı’nın Müsteşarı’nı çekiyorum, HSK bütün kararlarında bağımsızdır, karışmıyorum. Bu üçünü yapın, Türkiye’ye 3 ay içinde 20 milyar dolar para girer. Tabii 3 ayda enflasyonu 5’e indiremezsiniz ama halk işlerin süratle iyiye gittiğini görür.” Yeşilada bu adımları kol kesmek olarak aktardı.


ENFLASYON HEMEN DÜŞMEZ AMA...

Yeşilada, bunların yapılması sonrası enflasyonun hemen düşmeyeceğini , ama rakamların düzeleceğini, halkın da bunu göreceğini söyledi. 3 haneli enflasyona doğru gidildiğini söyleyen Yeşilada, “90’lara dönüyoruz, o zaman da enflasyon bir yıl 90, bir yıl 70 olurdu. Halkın durumu fark etmezdi ki enflasyonda herkes tedbirini enflasyon daha yüksek olacakmış gibi alırdı. Ama burada artık ip koptu, buradan 3 haneli enflasyona gidiyoruz, bu politikalarla bunun engellenmesi imkansız” dedi.


ASGARİ ÜCRETE EK ZAM GELİRSE KISIR DÖNGÜ OLUR

Asgari ücrete yıl ortasında ek zam yapılacak konusunun görüşüldüğünü söyleyen Yeşilada, eğer asgari ücret artarsa harcamalar daha da artacak ve ürünlerin fiyatları da artacak. Fiyat artışları yeniden gelirleri aşacak ve bir kısır döngü içine girilmiş olacak dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç