Ünlü ekonomist, borsadaki düşüşün 2 esas nedenini verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü ekonomist, borsadaki düşüşün 2 esas nedenini verdi

Son dakika haberi: Ünlü ekonomist yaptığı son dakika açıklamasında borsada düşüşün esas 2 nedenini açıkladı.

Borsa 15 Ocak 2023 22:18 0
Ünlü ekonomist, borsadaki düşüşün 2 esas nedenini verdi

Borsada düşüşün asıl nedenini Remzi Özdemir yazdı.

Borsada son günlerde yaşanan ciddi düşüş, sallantılar, bir aşağı bir yukarı seyir dikkatleri çekiyor. Bu düşüşlerin neden olduğu konusu da en büyük merak konusu oldu. Ünlü Ekonomist Remzi Özdemir ise yaptığı son dakika açıklamasında borsadaki düşüşe değindi. Özdemir "AKP'nin seçim kazanma olasılığı borsayı düşürüyor" başlığı ile yayınladığı yazısında borsanın , düşüş nedenlerinden birinin bu olduğunu, diğerinin ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası olduğunu söyledi. Özdemir bir diğer nedenin ise Merkez Bankası'nın dövizle ilgili aldığı kararların da bunda etkili olduğunu söyledi.

BORSADA KAÇ GÜN DÜŞÜŞ OLDU?

Borsada son 1 haftalık grafiğe baktığımızda yüzde 7.71'lik bir düşüş olduğu görüldü. Özellikle 5 Ocak tarihinde yaşanan ve devre kesicilerinin yürürlüğe girdiği düşüş büyük kayıplara neden olmuş, daha sonra borsada toparlanma görülmüştü.

NEBATİ KÜŞÜK YATIRIMCIYA SESLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise küçük yatırımcılara seslendi. Bakan bugün yaptığı açıklamada "Kısa gün kârını öncelemesinler. Borsa’yı bir kumarhane gibi görmesinler. Çünkü Türkiye Borsası için büyük bir fırsat doğdu. Çok sayıda insan borsaya giriyor. Halka arzlarla yeni firmalar borsaya giriyor. Borsa kumar veya kısa gün kârı değil doğru ve verimli bir finansal araç. Kısa vadeli, gündelik bakmasınlar" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara
Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç