Ünlü Ekonomist Açıkladı: Borsa ve Dolarda 29-30 Eylül'e Dikkat!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Açıkladı: Borsa ve Dolarda 29-30 Eylül'e Dikkat!

Dolar ve borsa yatırımcısına ilişkin son dakika açıklaması geldi. Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak, önemli uyarılarda bulundu.

Borsa 29 Eylül 2022 10:11 0
Ünlü Ekonomist Açıkladı: Borsa ve Dolarda 29-30 Eylül'e Dikkat!

Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak'tan dolar ve borsa hakkında son dakika açıklaması geldi. 29 ve 30 Eylül tarihlerinin borsa ve dolar açısından kritik olduğunu söyleyen Kolçak şunları söyledi:

"İki şey dikkat çekiyor. Yıl sonunda faiz 4.25-4.50 arasında olacak. Tüm Fed üyeleri faizleri yükselteceklerini söylüyor. Orta derecede kısıtlayıcı bir duruşa ihtiyacımız var cümlesi önemli. Orta derece değil, çok şahin değil orta derece kısıtlama açıklaması geldi. 

Bu hafta dayanıklı mal tüketimi, konut satış verileri geldi. Mesela konut satışlarıda gerileme devam ediyor. Bunlar piyasa yükseliyor anlamına gelmiyor. ABD borsalarındaki hisse alımları geçici bir şey. Fed faiz artışlarına 2022 sonuna kadar devam edecek. Ve önümüzdeki sene Mart ayına kadar devam edecek ve ondan sonra stabil olacak. Bu da 2023 'te faizlerin sabit kalacağını gösteriyor. Bu yükseliş geçici bir yükseliş. Dolar endeksinin düşmesi geçici bir tepki. Düşüşler tekrardan tersine döner diye düşünüyorum.

Ons altın 1618 dolara kadar çekildi. Dolar endeksinin yukarı çıkması, ABD tahvillerinin çıkması baskı yarattı. Buranın yukarı çıkması onsu aşağı çekti. Ondan sonra bir tepki geldi. Tepki , dolar endeksinin aşağı inmesi, tahvillerin düşmesi onsu biraz yükseltti.1660 dolar şimdi. Bu kadar fazla yükselişte başka önemli bir şey var. Bugün Avrupa'dan gelen Rusya'ya karşı yaptırım. Avrupa sıkılmış durumda. Ursula Line konuştu. Putin tansiyonu yükseltiyor biz de bunun bedelini ödeteceğiz dedi.

Yeni pakette Rus mallarına ithalat yasağı gelecek. Bunun yanında Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması var. Bu durum altına yaradı. Altın bir anda yukarı çıktı. bu fiyatlamada jıeopolitik riskler var.Jeopolitik riskler ortaya çıktıkça alıtnın daha da yukarı çıktığını göreceğiz. 

Aşağıya ise Fed'in faizleri, tahvilleri onsu aşağı doğru baskılıyor. ABD hisseleri satış yiyince ons da düşüyor. Gram altında dolar TL'yi takip edeceğiz. Dolar yukarı yönlü. Baskı çok yüksek. Dün akşam saat 8'de 18.80'lere kadar çıktı. Ama buügn 18.50 bandına yerleşti. "

İşte açıklamanın tamamı:

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç