Ünlü Astrofizikçi, Alper Gezeravcı'nın nasıl döneceğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Astrofizikçi, Alper Gezeravcı'nın nasıl döneceğini açıkladı

Alper Gezeravcı uzaydan nasıl dönecek? Türk Astrofizikçi Umut Yıldız yaptığı açıklamada dönüş sürecini aktardı.

Bilim ve Teknoloji 4 Şubat 2024 0
Ünlü Astrofizikçi, Alper Gezeravcı'nın nasıl döneceğini açıkladı

Alper Gezeravcı'nın Türkiye'ye gelişi 1 gün daha ertelenirken Astrofizikçi Umut Yıldız, Gezeravcı'nın Türkiye'ye nasıl geleceğini anlattı.

Türkiye uzaya ayak bastı. Alper Gezeravcı'nın uzaya yolculuğu herkesi sevindirdi. Uzaya geçen hafta giden ve bir dizi deney yapan Gezeravcı, bu süreçte sık sık dünyaya bağlandı ve Türkiye'ye neler yaptığını anlattı.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle ddönüşü ertelenen Gezeravcı'dan bir son dakika haberi geldi ve Gezeravcı'nın dönüşünün 1 gün daha ertelendiğine yer verildi.

Peki Gezeravcı dünyaya nasıl dönecek?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ndeki Türk Astrofizikçi Umut Yıldız konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu.

Uzun süredir NASA'da çalışan Yıldız, deneyimlerini aktarmak ve kariyerine burada devam etmek için Türkiye'ye dönme kararı aldı.

Habertürk ekranlarına konuk olan Yıldız, Gezeravcı'nın dönüşü ile ilgili dikkat çeken detayları aktardı. Yıldız yaptığı açıklamada geri dönüşte izlenecek yol ve olacakları şu şekilde aktardı:

"Uluslararası Uzay İstasyonu, dünyanın çevresinde 90 dakikada bir dolanıyor. Bu kadar hız yapan bir araçtan fırlatıldığınızda ayrılmak zorundasınız. Dünyaya aşağı yörüngeye doğru inmeye çalışıyorsunuz. Dünyadaki dikey bir şekilde düşünmemek lazım. Direkt aşağı inecek şeklinde bir şey yok. Yine dünyanın çevresinde dolanarak yörüngesini küçülterek daha da yavaşlayacak ve bu yaklaşık 12 saat sürecek. Tam istenilen noktaya iniş yapacak. Buradan da Amerika’nın deniz kuvvetlerine ait gemilerle beraber oradan alınıyor"

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç