Üniversiteli İşçiler Harekete Geçti: Metin Hazırlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversiteli İşçiler Harekete Geçti: Metin Hazırlandı

Yıllardır statü düzenlemesi bekleyen üniversiteli öğrenciler bir oldu ve seslerini Cumhurbaşkanlığı'na iletmek için harekete geçti ve bir metin hazırladı.

Çalışma Hayatı 31 Mart 2022 21:07 0
Üniversiteli İşçiler Harekete Geçti: Metin Hazırlandı

Üniversiteli işçiler , statü değişikliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taleplerini mektupla iletiyor.


Uzun yıllardır kamuda çalışmakta olan üniversiteli işçiler, statü değişikliği için seslerini hükümete , yetkili makamlara iletmeye çalışıyor. Binlerce işçi statü değişikliği için seslerini duyurmaya çalışırken 7 yıldır işçilerin sesleri duyulmuyor. Sosyal medya üzerinden anlaşan işçiler, yaptıkları paylaşımlarla seslerini duyuruyor.


2015 yılında yapılan toplu sözleşme tutanağında Kamu İktisadi Teşebbüsleri bünyesinde çalışan sözleşmeli personel pozisyonuna , diğer idarelerde çalışmakta olan işçiler için ise memur kadrolarına geçilmesi için karar verilmişti. Söz konusu düzenleme ile şu anda görev yaptıkları memur kadrolarına atanmasının da eklenmesi ile sorun nihayete kavuşacak. İşçiler sadece imza yetkilerini kullanamıyor.


Aradan geçen 7 senenin ardından somut bir ilerleme hala olmadı. Son olarak AK Parti tarafından Mehmet Metiner bir açıklama yapmıştı. Metiner yaptığı açıklamada kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerle ilgili yeni bir yasal düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini söyledi ve üniversiteli işçilerin seslerine kulak verilmesi gerektiğini dile getirdi.


Son olarak üniversiteli işçiler yeni bir yola gitti. İşçiler CİMER'e hep beraber bir mektup yollamaya başladı ve seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmeye çalışıyor.


Üniversiteli işçilerin kendi resmi internet sayfalarında yapılan açıklamada, "Kamu Kurum, Kuruluşlarında Belediyelerde ve KİT’lerde işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu (Ön Lisan, Lisans ve Yüksek Lisans) üniversiteli işçiler olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmaya çalışacağız. Aşağıdaki metni CİMER Başvurusu olarak her birimizin göndermesi gerekmektedir. En kısa zamanda sonuç alacağımızı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı ve aşağıdaki başvuru metnini kamuoyu ile paylaştı:


"Sayın Cumhurbaşkanımız;


Kamuda 4857 sayılı yasaya tabii olarak daimi işçi statüsünde çalışmaktayım.


Bizler, her ne kadar sürekli işçi pozisyonlarında olmuş olsak da Üniversite Mezunu olmamız hasebiyle görev yaptığımız kurumlarda atama, tayin, görevde yükselme, diplomalarımızın karşılığı olarak imza yetkimizi kullanabilmek istiyoruz.


2015 yılında Hükümetimiz ile Memur-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin (TİS) 36-1 maddesinde kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin uygun memur kadrolarına geçirilmesi maddesi yer almıştı.


Bu vesileyle Kamu Kurumlarında çalışmakta olan Üniversiteli İşçilerin seslerini duyarak yasal çalışmaların başlatılması için sizin talimatınıza ihtiyacımız var.


Gereğini saygılarımla arz ederim."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç