Üniversitelerin 2 ve 4 Yıllık Bölüm Taban Puanları Açıklandı: YKS Tercih 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversitelerin 2 ve 4 Yıllık Bölüm Taban Puanları Açıklandı: YKS Tercih 2022

2022 YKS sonuçlarının ardından açıklama geldi ve taban puanlar belli oldu. İşte 2 ve 4 yıllık üniversitelerin taban puanları.

Eğitim 17 Ağu 2022 12:00 0
Üniversitelerin 2 ve 4 Yıllık Bölüm Taban Puanları Açıklandı: YKS Tercih 2022

Beklenen açıklama geldi: YKS taban tavan puanları açıklandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden bir açıklama yapıldı ve 2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucuna göre yapılan tercihlerin sonuçlarına göre oluşan taban puanlar açıklandı. Açıklanan taban puanlara baktığımızda puanların çok yükseldiği görüldü.

ÖSYM AÇIKLAMASI

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22 – 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 22 – 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te sunulmuştur." denildi

ÖSYM SAYISAL VERİLERİ AÇIKLADI

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada kılavuzlar şu şekilde duyuruldu:

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

Üniversiteyi kazananlar için kayıtlar 22 Ağustos tarihinde başlayacak. Kayıtlar 26 Ağustos günü sona erecek. Kayıtların bitmesi sonrası üniversiteler, boş kalan kontenjanları YÖK'e bildirecek ve buna göre ek tercih kılavuzu hazırlanacak. YKS ek tercihleri duyurusunun 5 Eylül'de gelmesi bekleniyor. Duyuru geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç