Üniversitede En Zor İki Bölümü Okuyan Gencin Mithiş Başarısı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversitede En Zor İki Bölümü Okuyan Gencin Mithiş Başarısı

Malatya'da okuyan ve üniversite sınavında Türkiye birincisi olan genç, aynı anda iki zor bölümü okudu. Şimdi dünya peşinden koşuyor.

Eğitim 24 Tem 2022 13:21 0
Üniversitede En Zor İki Bölümü Okuyan Gencin Mithiş Başarısı

Okuması en zor iki bölümü okuyan Malatyalı genç, yurt dışından birçok üniversiteden teklif aldı.

Malatya'da doğan ve büyüyen , üç kardeşin en büyüğü olan ve ailesini gururlandıran İbrahim Ethem Hamamcı, LGS'de üstün başarı elde ederek Fen Lisesini kazandı. Daha sonra 2016 yılında Üniversitelere Giriş sınavına katılan Hamamcı, burada Türkiye Birincisi oldu.

Çocukluk hayali mühendislik olan Hamamcı, Türkiye birincisi olunca Tıp Fakültesine ilgisi daha da arttı ve tercihlerinde ULUSLARARASI TIP FAKÜLTESİ tercihi yaptı. Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde burslu olarak tıp okumaya başlayan Hamamcı, daha sonda ÇAP yaptı.

Çift Ana Dal Programı ile hayalini kurduğu Bilgisayar Mühendisliği bölümünü de yazan Hamamcı, aynı anda iki bölümü birden okumaya başladı. Üniversitelerde en zor bölümlerden olan bu iki bölümü yanı anca okumaya başlayan Hamamcı, üniversite okuduğu sırada yurt dışında pek çok üniversitede yapılan çalışmalara da katıldı. Burs başvurularında dünyanın en başarılı 15 öğrencisinden biri seçilen Hamamcı, Amgen Scholar bursu kazandı ve ETH Zurich Üniversitesi'nde stajını yaptı.

UCLA ve Harvard Üniversitesi'nde de çalışmalara katılan Hamamcı, daha üniversite okuyorken Nature gibi dünyanın en saygın bilim dergilerinde makale yayınlamaya başladı. Daha master yapmadan bile doktora teklifleri almaya başlayan Hamamcı, Yale ve Pensilvanya Üniversiteleri gibi lvy League klasmanında dünya yıldızı olan okullardan burslu doktora kazandı. Ama o Zürih'e gitti. 

Kariyerini bilgisayar bilimleri ile tıbbi birleştiren çalışmalar üzerinde yoğunlaşacak. Yapay zeka ile teşhis koyma üzerinde ileri çalışmalar yaparak Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan doktorların üzerindeki fazla hasta yükünü bu şekilde hafifleterek onlara muayeneye daha fazla zaman kalması ile uğraşacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç