Üniversite mezunları, yattıkları yerden ayda 50 bin TL kazanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üniversite mezunları, yattıkları yerden ayda 50 bin TL kazanıyor

Kiralık diploma ile üniversite mezunları, yattıkları yerden 50 bin liraya kadar para kazanabiliyor. İşte son dakika bilgileri.

Finans Magazin 28 Ara 2023 10:13 0
Üniversite mezunları, yattıkları yerden ayda 50 bin TL kazanıyor

Yattıkları yerden ayda 50 bin lira kazanıyorlar.

Bazı sektörlerde proje yapabilmek, işyeri açmak, işletmeyi devam ettirmek için diploma zorunluluğu var. Bu durumu fırsata çeviren bazı mezunlar ise internet üzerinden duyuru yayınlıyor ve söz konusu ilan ile diplomalarını kiraya vereceklerini söylüyor.

Hemşirelikten öğretmenliği, mühendislikten eczacılığa ve veterinerlik ile kimyagerliğe kadar birçok bölümde diplomalar yükske fiyatlara kiraya veriliyor.

50 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

Diploma sahipleri, kendileri yatıp diplomalarını çalıştırıyor ve işe gitmeden ayda 50 bin liraya kadar para kaanabiliyor. Meslek odaları ise yıllardır kiralık diplomaların sona erdirilmesi için ciddi bir çalışma yürütüyor. Ancak her geçen gün bu şekilde durumlar devam ediyor.

Kiralık diplomalar farklı şekillerde kullanılabiliyor. Anadokulu aömak isteyen bir kişi, öğretmenlik diploması kiralıyor. Yatırımcılar, prosedüre takılmadan para kazanmak için diplomasını veriyor.

Diplomanın yanı sıra imza yetkisi de satılabiliyor. Kimyagerler, inşaat mühendisleri ile mimarlar, şantiyeye ya da şirkete gitmeden gelen belgelere imza atıyor ve bu şekilde para kazanıyor. Mesleğe göre diploma ve imza 5 bin liradan başlayacak 50 bin liraya kadar çıkıyor.

YAPTIRIM VAR

Avukat Harun Tekin, Türkiye Gazetesi'nden Kaan Zenginli'ye yaptığı açıklamada konu ile ilgili, “Ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun hükümleri uyarınca ‘diploma kiralama’yla nitelikli dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanma suçları işlenmektedir. Çünkü kendisi tarafından yapılmayan işi, resmiyette kendisi yapmış gibi göstererek altına imza atıp sorumluluk almaktadır. İleride yaşanabilecek bütün durumlarda hem diploma kiralayan hem de diplomasını kiraya veren birlikte sorumludur. Öte yandan bunun tespiti yapılması durumunda; iş yeri kapatma, sektörden menedilme cezası ya da diploma iptali gibi yaptırımları bulunuyor” dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç