Un, Şeker, Sıvı Yağ Gibi 20 Üründe Fiyatlar Yıl Sonuna Kadar Sabitlenebilir
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Un, Şeker, Sıvı Yağ Gibi 20 Üründe Fiyatlar Yıl Sonuna Kadar Sabitlenebilir

AK Parti MKYK'sından önemli bir öneri çıktı. Edinilen bilgilere göre 20 - 25 üründe etiket fiyatın sabitlenmesi önerisi gündeme geldi.

Ekonomi 6 Nisan 2022 13:26 0
Un, Şeker, Sıvı Yağ Gibi 20 Üründe Fiyatlar Yıl Sonuna Kadar Sabitlenebilir

AK Parti'den önemli bir çalışma haberi geldi. Gelen son bilgilere göre AK Parti'nin temel gıdada 20 ürün için fiyat sabitlemesi üzerinde çalışma başlattığı öğrenildi.


Önceki gün AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen AK Parti MKYK'sından önemli son dakikalar geldi. Genel MErkezde düzenlenen toplantıdan sonra Parti Sözcüsü Ömer Çelik bazı açıklamalarda bulundu. Ancak toplantıda konuşulan konulara ilişkin önemli bilgi bugün geldi.


Kurulda görüşülen konuların en önemlisi hayat pahalılığı konusu oldu. Rekor düzeyde gelen enflasyon, son günlerde dur durak bilmeyen zam haberleri sonrası artan hayat pahalılığını masaya yatıran AK Partililer, yeni kararlar almak için çeşitli önerileri iletti. Öneriler arasında en dikkat çeken konu KDV indirimleri ve bazı ürünlerde fiyat sabitlemesi ko9nusu oldu.


Erdoğan toplantıda KDV indirimlerinin etiketlere yansıyıp yansımadığı konusunun araştırılmasını, incelemelerin , denetimlerin sıkı bir şekilde yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni önerileri de dinledi ve değerlendirdi.


"20-25 ÜRÜNDE FİYATLARI SABİTLEYELİM"

Toplantıda bazı ürünlerin fiyatlarının sabitlenmesi konusu gündeme geldi. Vatandaşların temel ihtiyaç ürünlerinde fiyat sabitlenmesi önerisi, "20-25 adet temel tüketim kalemi belirlensin ve bunların fiyatı yıl sonuna kadar sabitlensin" şeklinde yapıldı.


HANGİLERİNDE FİYAT SABİTLENSİN?

Toplantıda dile getirilen 20-25 kalem ürünün fiyatlanması önerisinde un, şeker, sıvı yağ, çocuk bezi, temizlik ürünleri ve diğer temel gıda ürünleri öne çıkıyor. Bu ürünlerde bir fiyat belirlenmesi ve yıl sonuna kadar bu fiyat üzerinden sabit olarak satış yapılması planlanıyor. Sizce hangi ürünlerde fiyat sabitlenmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Bu öneri vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Temel ihtiyaç ürünlerinde fiyat sabitlenmesi , en azından ev ekonomisinde kolaylık sağlayacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç