Ülkesine Giden Suriyeliler: İş Bulamıyoruz Her Şey Çok Pahalı O Yüzden Gidiyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ülkesine Giden Suriyeliler: İş Bulamıyoruz Her Şey Çok Pahalı O Yüzden Gidiyoruz

Esenyurt Belediyesi tarafından ülkelerine gönderilen Suriyeliler yaptıkları açıklamada gündem oldu.

Haberler 11 Ekim 2022 23:12 0
Ülkesine Giden Suriyeliler: İş Bulamıyoruz Her Şey Çok Pahalı O Yüzden Gidiyoruz

Ülkelerine dönen Suriyeliler: Türkiye çok pahalı.

Esenyurt Belediyesi tarafından Suriyelilere yönelik başlatılan gönüllü geri dönüş projesi kapsamında dördüncü kafilede 57 Suriyeli daha ülkelerine gönderildi. Gönüllü şekilde ülkelerine döne Suriyeliler, belediye eski binası önünde uğurlandı. Burada Suriyeliler basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülkesine dönen isimlerden biri olan Suriyeli göçmen Leman Abdulaziz adlı kişi yaptığı açıklamada, ülkede ekonomik sıkıntılar çektiğini, bu nedenle ülkelerine dönmek istediklerini söyledi ve “Suriye'de de hayat güzel değil. Savaş var. Burası güzeldi ama hayat şu an çok pahalı oldu. Kira nasıl ödenecek, meyve sebze her şey çok pahalı. O yüzden Suriye'ye gidiyorum. Çok memnunduk ama her şey çok pahalı oldu. Keşke her şey bu kadar pahalı olmasaydı” ifadelerini kullandı.

İŞ BULAMIYORUZ

Nazmi Davut isimli bir kişi de ablasını uğurladı ve burada yaptığı açıklamada iş bulmakta sıkıntı çektiklerini söyleyerek, “Ablamın eşi rahatsızdı. Burada çalışamadı. O Suriye'ye, ailesinin yanına döndü. Geçinemedikleri için o da Suriye'ye  dönüyor. Bugüne kadar geçinebiliyorduk ama şimdi geçinemiyoruz. İş bulamıyoruz. Bu yüzden herkes gidiyor” ifadelerini kullandı..

BURADA YAŞAYAMADIK ÇALIŞTIK

Ömer Reşit isimli bir diğer kişi de burada geçim sağlama imkanları olmadığını, hep çalıştıklarını söyledi ve “On yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Burada geçimimizi sağlamak için imkanımız yok. Burada çalıştık, yorulduk, yaşayamadık.  Şimdi de ülkemize dönüyoruz. İmkânım olmadığı için okuyamadım. Çalışmaya mecbur kaldım. Ülkeme döndüğüm için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

3500 SURİYELİ GÖNÜLLÜ GÖNDERİLDİ

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal uğurlamaya katıldı ve burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Her vatandaşın kendi doğduğu topraklarda yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Şu ana kadar 3 bin 500'e yakın Suriyeli ülkesine gönderildi. Yaklaşık üç yıldır Esenyurt'taki Suriyeli misafirlerimizin gönüllü geri dönüşünü gerçekleştiriyoruz. Mecbur sebeplerden dolayı ülkemize gelmişlerdir. Tabii kolay değil burada tutunabilmek. Doğru olan, ülkelerine dönebilmeleri. Biz de doğru olan bir projeyi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Esenyurt Belediyesi tarafından bu kampanya uzun süredir yürütülüyor. Belediyenin bu kampanyası ile ülkesine dönmek isteyen mültecilere destek oluyor ve onları ülkelerine gönderiyor. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç