Ulaştırma Bakanlığı: İBB Yüzde 40'lık Fahiş Zam Yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ulaştırma Bakanlığı: İBB Yüzde 40'lık Fahiş Zam Yaptı

Ulaştırma Bakanlığı bugün bir açıklama yaptı ve İBB'nin toplu taşımaya yaptığı yüzde 40'lık zammı eleştirdi.

Siyaset 6 Nisan 2022 17:39 0
Ulaştırma Bakanlığı: İBB Yüzde 40'lık Fahiş Zam Yaptı

Marmaray'a yüzde 36 zam yapan Ulaştırma Bakanlığı, İBB'nin toplu taşımaya yüzde 40 zammını eleştirdi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma ücretlerine yaptığı yüzde 40'lık zam eleştirildi. Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasında, seçim öncesi ulaşım masraflarını düşüreceğini söyleyen İBB'nin seçimden sonra yaptığı fahiş zamma tepki gösterildi.


23 Mart tarihinde yapılmaya başlanan ve son toplantısı 4 Nisan tarihinde yapılan UKOME toplantılarına değinildi ve bu toplantılarda toplu taşımaya yüzde 50 oranında zam yapılacağı teklifinin gündeme geldiğinin altı çizildi. Toplantılarda Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü ile UKOME Kurulu üyelerinin çoğunluğunun hayır oyu verdiği ve yüzde 50'lik zam kararının oy çokluğu ile reddedildiğine yer verildi. İstanbul Kentiçi Toplu Ulaşım Sistemi içerisinde yer alan tüm toplu ulaşım modlarına yüzde 50 'lik zammın fahişl bir rakam olduğunu bildiren Bakanlık, yüzde 40 zam konusuna da değindi ve bugün yapılan toplantı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:


"06.04.2022 tarihinde gerçekleştirilen UKOME toplantısında ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm toplu ulaşım modlarına yüzde 40 oranında zam yapılması teklif edilmiş olup Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız temsilcilerince 'teklifin yüzde 32 oranında zam yapılması şeklinde değiştirilerek kabulü oyunu kullanıyorum' şerhine rağmen yüzde 40 oranında zam yapılmasını sağlayan UKOME kararı alınmıştır."


İBB'nin dün yüzde 50 zamda direndiğini belirten Bakanlık, bugün yüzde 40 zam yapıldığını söyledi ve toplu taşıma ücretlerini sembolik fiyatlara düşüreceğini söyleyen İBB'nin fahiş zamları savunduğunu bildirdi.


Açıklamada ,2019 yılında yapılan seçimlerden sonra bilet fiyatlarına yüzde 90 seviyesinde toplam zam yapıldığına yer verildi.


MARMARAY ÜCRETLERİNE ZAM


Ulaştırma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada Marmaray ücretlerine yüzde 36 oranında bir zam uyguladığını duyurdu. Marmaray'da yeni tarife ise şu şekilde:

En yüksek ücret tam bilet 8,91 liradan 12,12 liraya,

Öğrenci bileti 4,03 liradan 5,48 liraya,

Öğretmen/yaşlı tarifesi 6,21 liradan 8,45 liraya çıktı.


Söz konusu zam kararları bugün alındı ve zamlı biletler bugünden itibaren geçerli olacak.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç