Ukrayna Türk Bankalarına ve Bazı Şirketlere Yaptırım İstedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ukrayna Türk Bankalarına ve Bazı Şirketlere Yaptırım İstedi

Son dakika haberi: Ukrayna'dan Türk banka ve iş dünyasına yaptırım yapılması çağrısının yapıldığı bildirildi.

Dünya 12 Eylül 2022 20:35 0
Ukrayna Türk Bankalarına ve Bazı Şirketlere Yaptırım İstedi

Ukrayna, Türk bankalarına yaptırım uygulanmasını istedi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sonrası ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'ya karşı yaptırımlar uygulamaya başladı. Rusya da bunlara karşı yaptırım uygulaması getirdi ve tüm dünyada enerji krizi yaşanmaya başladı. ABD ile Avrupa'nın Rusya'ya yaptırımları etkisiz olurken son olarak Amerika, direkt Türkiye'yi hedef alan bir açıklama yaptı ve Türk iş insanlarına mektup yollayarak yaptırım tahdidinde bulundu. 

Bu gelişmeler yaşanırken Aydınlık Gazetesi, bugün yayınladığı haberde Ukrayna'nın Türk bankaları hakkında yaptırım istediğini bildirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olan sanctions.nazk.gov.ua adlı sitede  yer alan haberde Türk iş insanları ve bankalara yaptırım yapılması için kampanya başlatıldığı öğrenildi. Söz konusu sitede Ziraat Bankası, İş Bankası, Credit Europe Bank ve anadolu Efes Grubu yöneticilerinin resimlerinin olduğu ve bunlara yaptırım uygulanması istendi.

Söz konusu sitede “Dünya hükümetlerini, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşına verdikleri destek için bu kişiye yaptırım uygulamaya çağırın. Mesajınızı sosyal medyada paylaşın.” ifadelerine yer verildiği görülüyor. 

Konu ile ilgili Aydınlık Gazetesi'ne konuşan Eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Onur Öymen "Söz konusu siteyi iyice incelemek, arkasındaki asıl gücü belirlemek lazım. Ukrayna Dışişleri Bakanlığına bağlı bir site ise buna sessiz kalınamaz. Dışişleri Bakanlığımız da konuyu araştırmalı, elde edilen bilgiler çerçevesinde gereken değerlendirmeler yapılmalı ve harekete geçilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç