Ucuza Satılık Ev Arayanlara Müjde: Ziraat Bankası 120 Bin Liraya Ev Satıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ucuza Satılık Ev Arayanlara Müjde: Ziraat Bankası 120 Bin Liraya Ev Satıyor

Ziraat Bankası tarafından bir açıklama yapıldı ve ihale ile ucuza ev satışlarının yapılacağına yer verildi. İşte uygun fiyatlı evler.

Emlak 16 Nisan 2022 12:51 0
Ucuza Satılık Ev Arayanlara Müjde: Ziraat Bankası 120 Bin Liraya Ev Satıyor

Ziraat Bankası internet sayfası satılık gayrimenkuller kısmından art arda satılık ev ilanları yayınlandı. Yayınlanan ev ilanlarına baktığımızda uygun fiyatlı ev satışlarının yapıldığı görüldü.


Ziraat Bankası resmi sayfasından bir açıklama yapıldı ve birçok şehirde uygun fiyatlı ev satışlarının başladığına yer verildi. Ziraat Bankası'nın e satış sayfası üzerinden yayımlanan ilanlara baktığımızda satışların teklif usulü yapıldığı ve ev ile dükkanların oldukça uygun fiyatlardan satışa sunulduğu görüldü.


Ev almak isteyen vatandaşlar için konut kredileri fırsatları sunulurken bunun yanı sıra bankalar, tapusu kendilerine geçen evleri de e satış sayfaları üzerinden satışa sunuyor. Bu kapsamda en iyi fiyatlı evler kamu bankaları tarafından sunuluyor. Bu bankalar arasında Ziraat Bankası öne çıkıyor. Bankanın E satış sayfasında yayımlanan ev ilanlarına baktığımızda oldukça düşük fiyatlara Türkiye'nin çeşitli illerindeki ilçelerden 24 bin liraya kadar ev satışlarının yapıldığı görüldü.


EV FİYATLARI REKOR KIRINCA İLGİ GÖRÜYOR

Konut fiyatları son dönemlerde rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Büyükşehirlerde artık 800-900 bin liranın altında ev bulmak imkansız hale gelirken bu fiyatlar , lüks semtlerde 1 milyonun çok üzerine çıkıyor. Eskiden ev almak için vatandaşlar emekli olmayı bekler, ikramiyesi ile bir ev alabilirdi. Ancak şimdi değil ikramiyesi ile ev almak, ikramiyesi ile oturduğu evin 2 yıllık kirasını ancak peşin şekilde ödeyebilir. Bu durum da bankaların sattığı evlere olan ilgiyi arttırdı. Fiyatı daha uygun olan bu evler için vatandaşlar ihalelere katılıp teklif veriyor ve hayal ettikleri ev sahipliğine ulaşmak istiyor.


Ziraat Bankası'nın e satış sayfası üzerinden yayımlanan uygun fiyatlı evlere baktığımızda bazı ilanların şu şekilde sıralandığı görüldü:






NASIL ALABİLİRİM?

Söz konusu yerlerin alınması için vatandaşların izlemesi gereken yol, banka tarafından şu şekilde açıklandı:

"Gayrimenkul Satış Şartnamesi ve yatırılan teminatın dekontuna ilave olarak aşağıdaki belgelerin şubemize teslim edilmesi gerekmektedir: Gerçek kişiler için; Nüfus cüzdanı fotokopisi, Tüzel kişiler için; Ticaret Sicil Memurluğundan alınmış gayrimenkul iktisap etme yetkisi olduğunu gösterir ana sözleşme/Ticaret Sicil Tasdiknamesi, şirketi temsile yetkili kişi/kişilerin kim olduğunu gösteren temsil belgesi ve temsile yetkili şahısların noterde düzenlenmiş imza sirküleri. "


İhalelere katılmak için istenen teminat bedeli banka şubeleri aracılığıyla yatırılabilmektedir. Teminat miktarını yatıran vatandaşlar, gerekli belgeleri de ibraz ettikten sonra , satılık olan ev , arsa, tarla, dükkanlar için tekliflerini bankaya sunabilecekler. Tekliflerin kabul edilmesi durumunda banka , söz konusu varlığı, fiyatı veren müşterisine satacaktır.


Son dönemlerde ev fiyatlarının rekor düzeyde artması, ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı. Kirada oturmak isteyen vatandaşlar ise yüksek kiralarla karşı karşıya kalıyor. Bu durum da mağduriyetler yaratıyor. 2 sene önce 1000 liraya kiralık ev bulunan mahallelerde şimdi 3 bin liradan aşağı ev bulunamıyor. Bu duruma çözüm bulunması gerek.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç