Ucuza kentsel dönüşüm kredisi kampanyası duyuruldu: Başvurular başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ucuza kentsel dönüşüm kredisi kampanyası duyuruldu: Başvurular başlıyor

Son dakika haberi: Ucuza kentsel dönüşüm kredisi duyurusu geldi. Bakan Nebati yaptığı açıklamada hem kira yardımı hem ucuza kredi verileceğini bildirdi.

Kredi 11 Mart 2023 17:19 0
Ucuza kentsel dönüşüm kredisi kampanyası duyuruldu: Başvurular başlıyor

Ev yaptıracaklara ucuza kredi kampanyası açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Nebati yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm kapsamında evini yenileyeceklere ucuz faizli kredi verileceğini ve buna ek olarak kira desteği verileceğini bildirdi.

Evi eski olan, depreme dayanıksız olan vatandaşların evlerini depreme dayanıklı yeni konutlara çevrilmesi için kredi kampanyasını açıklayan Bakan Nebati, "Bu kapsamda gereken her türlü finansmanı Hazine olarak sağlayacağız. Ayrıca, kentsel dönüşüm probleminin çözümünde 3 ayrı yaklaşım üzerinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile eşgüdüm içinde çalışmayı sürdürüyoruz. Birinci modelde konut üreticisi ile anlaşan bağımsız bölüm sahiplerine piyasaya göre çok uygun koşullarda kredi kullandırarak kentsel dönüşümü teşvik edeceğiz" dedi.

Dayanıklı konutların arzının hızla artacağını söyleyen Bakan Nebati, "Bu modelle, konut sahipleri hak kaybına uğramadan ve emsaller korunarak kentsel dönüşümü güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. İkinci modelimizdeyse ada bazlı kentsel dönüşüm kapsamında konut üreticilerini teşvik edeceğiz. Bu kapsamda konut üreticilerine düşük maliyetli finansman desteği sağlayarak depreme dayanıklı konut arzını hızla artıracağız" dedi.

Kira yardımı hakkında açıklama yapan Bakan Nebati, "Model kapsamında üretilen kiralık konutlar, öncelikle kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına hizmet sağlayacaktır. Kiralama tutarları ve kira artışları kamu otoritesi tarafından belirlenecek ve kira tavanı uygulaması yapılacaktır. Böylece, özellikle salgın sonrasından bu yana makul seviyelerin çok ötesinde artış gösteren kira enflasyonunu dizginleyeceğiz" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç