Ucuz Faizli Yeni Temel İhtiyaç Kredisi Geliyor: İşte Faiz Oranı ve Kredi Hesaplaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ucuz Faizli Yeni Temel İhtiyaç Kredisi Geliyor: İşte Faiz Oranı ve Kredi Hesaplaması

Son dakika haberi: Hükümetin yeni kredi paketi için harekete geçtiği öğrenildi. Ucuza verilecek kredi için son dakika bilgisi geldi.

Kredi 8 Eylül 2022 09:32 4
Ucuz Faizli Yeni Temel İhtiyaç Kredisi Geliyor: İşte Faiz Oranı ve Kredi Hesaplaması

Ucuza ihtiyaç kredisi geliyor. İşte faiz oranı.

Bloomberg'de yayınlanan son dakika haberinde hükümetin seçim öncesi ucuza kredi dağıtacağı açıklandı. KOBİ'lere yönelik açıklanan destek paketinden sonra yeni bir kredi paketinin hazırlanmasının planlandığı ve konut, taşıt ve ihtiyaç kredisinde faizlerin düşürülerek yeni bir kredi kampanyasının başlatılacağı öğrenildi. 

KOBİLERE KREDİ AÇIKLAMASI GELDİ

Esnaflara yönelik yeni kredi paketi açıklandı. Bakan Nebati konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kredi Garanti Fonu destekli yeni kredi paketi ile iş dünyasının destekleneceğini söyledi. Büyümenin arttırılması, iş dünyasında hareketliliğin yeniden arttırılması ve yeni iş kapılarının açılması, istihdamın yükseltilmesi için  başlatılacak kampanyada Küçük ve Orta İşletmelere ucuz faizli kredi verilecek.

YENİ TEMEL İHTİYAÇ KREDİSİ Mİ?

Pandeminin ilk başladığı aylarda temel ihtiyaç kredisi adı altında 0.49 faizli ihtiyaç kredisi getiren hükümetin seçim sürecine girilmesi ile birlikte kredi musluklarını açacağı ve ucuz faizlerle kredi vereceği iddia edildi.İddialara göre yeni temel ihtiyaç kredisinin 1.20 faizli olarak verileceği belirtiliyor.

Peki 1.2 faizle kredi çektiğinizde ne kadar ödeyeceğiz bankaya? Gelin onu hesaplayalım.

Diyelim ki 10 bin lira kredi çektiniz ve bu krediyi 12 ay vade ile geri ödeyeceksiniz. O zaman geri ödemesi yada 916.80 TL olacak ve bankaya toplamda 11 bin 1 lira ödeme yapacaksınız.

Aynı krediyi 24 ay vade ile çekmeniz durumunda ise aylık ödeme miktarı 499.24 TL olacak. Bankaya toplamda 11 bin 981 lira ödeme yapmış olacaksınız. 

Aynı miktarda parayı 36 ay vade ile çektiğinizde aylık ödmee 361 lira olacak ve 3 yılın sonunda bankaya 13 bin 14 lira ödemiş olacaksınız. 

Eğer faiz oranı 1 civarına düşürülürse 10 bin lira 36 ay vade için 346 lira aylık ödeme toplam ödeme ise 12 bin 479 lira olacak. 24 ay vadede ayda 484 lira, toplamda 11 bin 636 lira ödenecek. 12 ay vadede ise ayda 902 lira ödeme olacak ve toplamda 10 bin 830 lira ödenecek.

Ancak beklenti 1.2 seviyesinde. Şimdi bile bankalar en düşük 1.60 seviyesinden kredi veriyor. Kamu bankaları 1.79 faizle kredi veriyor. 

Sizce faiz oranı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU

Kredi başvurularına ilişkin açıklamanın Ekim ayında gelmesi bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
60 aya O.70 olursa çok güzel olur vatandaş rahat eder
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Faiz oranları çok yüksek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vade oranı 60 ay faiz oranı o.80 olursa çok iyi olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vadelerin uzaması lazım insanlara ödeme kolaylığı sağlanmalı