Ücretsiz doğalgaz desteği sona eriyor: Faturalar yüksek gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ücretsiz doğalgaz desteği sona eriyor: Faturalar yüksek gelecek

Ücretsiz doğalgaz uygulamasında sona gelindi. İşte doğalgaz desteğinin biteceği tarih.

Haberler 10 Nisan 2024 0
Ücretsiz doğalgaz desteği sona eriyor: Faturalar yüksek gelecek

Ücretsiz doğalgaz uygulaması bitiyor: Doğalgaz faturaları artacak.

Geçen sene Karadeniz'de bulunan doğalgaz sornası Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış töreninde bir müjde vermiş ve 1 yıl boyunca evlere verilen doğalgazın 25 metreküplük kısmının parasının alınmayacağını söylemişti.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası ücretsiz doğalgaz uygulaması başlamıştı. Ancak bu uygulamada sona gelindi. 1 sene boyunca devam edeceği bildirilerek 25 metreküp bedava doğalgazın 2024 yılı Mayıs ayına kadar devam edeceği bildirilmişti. 1 Mayıs 2024 tarihinde bedava doğalgaz uygulaması sona erecek.

Geçen seneden bu yana evlere verilen 25 metreküplük doğalgazın parası, Enerki Bakanlığı'nın bütçesinden karşılanıyordu. Her konut için 150 lira civarında olan bu indirimin sona ermesine kısa süre kaldı. Bu ay sonu itibarıyla uygulama bitecek ve artık faturalar 150 lira daha pahalı gelecek.

UZATILACAK MI?

Doğalgaz desteğinin uzatılıp uzatılmayacağı henüz bilinmiyor. Yeni bir karar alınması durumunda bu uzatılabilir. Önümüzdeki günlerde bu konuda karar bekleniyor. Sizce uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Karar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç