Uçaklarda neden sıvı taşınmaz?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uçaklarda neden sıvı taşınmaz?

Uçaklarda neden 100 ml'den fazla sıvıya izin verilmez? Uçakta sıvı taşımak neden yasaktır? İşte nedeni.

Haberler 22 Nisan 2024 0
Uçaklarda neden sıvı taşınmaz?

Uçaklara bindiğimizde her seferinde sorulan soru 100 ml'den fazla sıvı taşıyıp taşımadığımız sorusu oluyor.

Peki uçaklara neden sıvı alınmaz. Gelin birlikte sebebine bakalım.

Otobüs yolculuklarında herhangi bir kısıtlama yok. Otobüs firmalarının belirlediği kısıtlamalar dışında başka kısıtlamalar yok. Ancak söz konusu havayolları olunca güvenlik önlemleri oldukça yüksek seviyelere çıkarılıyor. En küçük bir tehlike anında bile uçağın kalkması erteleniyor ya da iptal edilebiliyor.

Uçaklarda sıvı taşınma sorunu en çok doğu illerimizde sorunlara neden oluyor :). Yeri gelmişken komik Tweet'i şuraya bırakalım:

SIVI YASAĞI NE ZAMAN GELDİ?

Uçaklarda sıvı yasağı 2006 tariihnde geldi. İngiliz güvenlik güçlerinin bir terör komplosunu ortaya çıkarması sonrası sıvı yasağı geldi. Komplo teorisi üretenler, hidrojen peroksit bazlı paytlayıcıları transatlantik uçuşlarında kullanmayı planlamış ve bunları meşrubat şişelerinin içine koymuş.

Bu planı engellemek için İngiltere, tüm uçuşlarda sıvı taşınmasına yasak getmrmiş. 10 Ağustos 2006 tarihinde gelen yasak ile artık uçaklarda 100 ml'den fazla sıvı taşınmayacağı bildirildi.

PEKİ NEDEN 100 ML

Peki 100 ml neden bir sınır olarak belirlendi. 100 ml sınırı, güvenlik kurumlarının patlayıcı maddelerin risklerini etkili şekilde yönetebilmesi için belirlendi ve bu sınır konuldu.

Bu sınır, güvenlik ekiplerinin sıvı patlayıcıların neden olabileceği tehditleri belirlemesi ve önlemleri konusunda önemli bir denge. 100 ml sıvının tek başına patlama yapması riski oldukça düşük. Bu nedenle 100 ml altına izin veriliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç