Uçaklarda Maske Yasağı Kalktı mı? Bakan Fahrettin Koca Cevapladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uçaklarda Maske Yasağı Kalktı mı? Bakan Fahrettin Koca Cevapladı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada uçaklarda maske kısıtlamasının devam edip etmeyeceği sorusuna yanıt verdi.

Sağlık 27 Nisan 2022 16:03 0
Uçaklarda Maske Yasağı Kalktı mı? Bakan Fahrettin Koca Cevapladı

Uçaklarda maske takmak zorunlu mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika açıklaması geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada maske zorunluluğunun uçaklarda olup olmadığı meselesine değindi ve merak edilen sorunun cevabını verdi. 

Bir basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca toplantıda gazetecilerden gelen uçaklarda maske zorunluluğu devam ediyor mu? Uçaklarda maske zorunluluğu kaldırıldı mı sorusuna değindi.

"Dün itibarıyla gelinen noktada Bilim Kurulu en son toplantısını yapmış oldu." diyerek sözlerine başlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurul kararlarını açıkladığını söyledi ve toplu taşıma ile sağlık kuruluşları dışında maske kısıtlamasının artık olmadığını, 2 yıldır devam eden kısıtlamaların toplu taşıma ve hastaneler haricinde kaldırıldığını söyledi. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız açıkladılar, sadece ulaşım ve sağlık kuruluşlarında vaka sayısı binin altına inene kadar olmak üzere maske kullanımı, onun dışında hiç bir alanda maske kullanımı olmayacak şeklinde açıklama olmuştur." ifadelerini kullandı.

 

UÇAKLARDA MASKE ZORUNLULUĞU DEVAM EDİYOR MU?

Uçaklarda maske zorunluluğunun devam edip etmeyeceği meselesine değinerek sözlerini sürdüren Bakan Koca, toplu taşımada maske kısıtının devam ettiğini, bunun içinde uçakların da olduğunu söyleyerek, "Bunun içine uçaklar da, eğitim de, kapalı alanlar olmak üzere bütün kurumlar girmiş olur." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca açıklamasının devamında ise, "Bu dönemde özellikle salgın bize şunu gösterdi. Biz maskenin koruyucu olduğunu yeri geldiğinde bir enfeksiyon durumu söz konusu ise bir başka kişiye bulaştırmayı önlediğini artık biliyoruz." dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"Pandemi sonrası dönemde de bu alışkanlığın devam etmesi gerektiğini biliyoruz. Bundan sonraki süreçte normal yaşamımızda herhangi bir vatandaşımız herhangi bir üst solunum yolu enfeksiyonu semptomu hisseder durumda olursa bir başkasına bulaştırmamak için mutlaka maskesini takıyor olmalı, bu bizim için bir alışkanlığımız olmalı.

Bunun dışında en riskli olan yaş grubu ileri yaş ve ek hastalığı olan yani kronik hastalığı olan ileri yaş kişilerden bahsediyoruz. Şu an vefat eden kişilerin ortalama yaşı 78 oldu."

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç