Üç Bankanın 100.000 TL'lik İhtiyaç Kredisinin Maliyet Tablosu Belli Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üç Bankanın 100.000 TL'lik İhtiyaç Kredisinin Maliyet Tablosu Belli Oldu!

Kredi çekmek isteyen vatandaşlar için üç bankanın 100.000 TL'lik kredi maliyeti belli oldu! İşte o bankalar ve kredi tutarı...

Kredi 8 Şubat 2024 0
Üç Bankanın 100.000 TL'lik İhtiyaç Kredisinin Maliyet Tablosu Belli Oldu!

Türkiye’de ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazlalaştı. Yaşanan ekonomik daralma nedeniyle insanların kişisel bütçeleri açık vermeye başladı. Yüksek enflasyon karşısında gelirler ile giderler karşılanamayınca vatandaşların bütçelerinde denge kayboldu. Bu dengenin yeniden kurulabilmesi için ise ek kaynaklara ihtiyaç duyuluyor. Bu ek kaynaklar da ihtiyaç kredileri ile temin edilebiliyor.

İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYALARININ ÖZELLİKLERİ NELER?

İhtiyaç kredisi kampanyalarının bazı ortak özellikleri bulunuyor. Bu özellikler BDDK tarafından belirleniyor ve bir talimat şeklinde bankalara gönderiliyor. Bankalar da bu talimatlara uymak şartıyla müşterilere ihtiyaç kredisi veriyorlar. Bu ortak özellikler daha çok azami vade süreleri ile alakalı oluyor.

Kredi muslukları tıkandı, piyasa nakite sıkıştı - Dünya Gazetesi

Bankalar müşterilere ihtiyaç kredisi verdiklerinde vade süreleri bankadan bankaya değişemiyor. Bu kapsamda ihtiyaç kredilerinde limite göre azami vade süresi uygulaması yapılıyor. 50.000 TL’ye kadar ihtiyaç kredileri en fazla 36 ay vadeli olabiliyor. 50.000 TL ile 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri ise maksimum 24 aya kadar vade ile veriliyor. 100.000 TL’yi aşan ihtiyaç kredilerine ise 12 aya kadar vade uygulanabiliyor.

KREDİ FAİZLERİ DEĞİŞTİ!

İhtiyaç kredisi faizlerini belirleme konusunda bankaların sınırlı bir serbestliği bulunuyor. Bundan dolayı uygulanacak olan ihtiyaç kredisi faizi bankadan bankaya değişiyor. Son dönemlerde ihtiyaç kredisi faizlerinde değişiklikler gözlemleniyor. Bankaların bazıları ihtiyaç kredisi faizini düşürürken bazı bankalar ise bu faiz oranlarını yükseltmeyi tercih ediyorlar. Bankalar bu kararları kredi politikalarına dair değerlendirmeler sonucunda alıyorlar.

VAKIFBANK 100.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

vakifbank.jpg

Vakıfbank'tan ihtiyaç kredisi çekilmesi halinde kredi maliyeti aylık yüzde 3,95 oranında faiz ile hesaplanıyor. 24 ay vadeli 100.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler aylık 7.342 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kredinin toplam maliyeti de 176 Bin TL oluyor.

İŞ BANKASI 100.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası aylık yüzde 3,71 oranında faiz ile ihtiyaç kredisi kullandırıyor. 24 ay vadeli 100.000 TL ihtiyaç kredisi 6.738 TL taksitle verilirken toplam kredi maliyeti 161 Bin TL oluyor.

YAPI KREDİ BANKASI 100.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

yapi-kredi.jpg

Yapı Kredi Bankası'nın ihtiyaç kredisi faizi aylık yüzde 4,49 olarak açıklandı. 24 ay vadeli 100.000 TL ihtiyaç kredisi bu bankadan 7.848 TL taksitle veriliyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç