Üç aylar ile ilgili en güzel sözler, hadisler, helalleşme mesajları ve resimli mesajlar yeni 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Üç aylar ile ilgili en güzel sözler, hadisler, helalleşme mesajları ve resimli mesajlar yeni 2023

Mübarek üç aylar geldi. İslam Alemi, kardeşinin , yakınlarının, akrabalarının üç aylarını kutlamak için en güzel sözleri, en güzel üç aylar mesajlarını , resimlerini araştırmaya başladı.

Yaşam 23 Ocak 2023 09:02 0
Üç aylar ile ilgili en güzel sözler, hadisler, helalleşme mesajları ve resimli mesajlar yeni 2023

Üç aylar ile ilgili güzel sözler, helalleşme mesajlar, hadisler ve resimli mesajları yeni 2023.

İslam Alemi tarafından büyük bir heyecanla beklenen üç aylar bugün başladı. 3 ayların ilki olan Recep ayının birinci günü bugün. Recep ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlar, sevdiklerine, yakınlarına göndermek üzere mesaj araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda sevdiklerinize gönderebileceğiniz, onlarla paylaşabileceğiniz en güzel sözlere, mesajlara yer verdik.

Rahmet ve mağfiretin bol olduğu, dualarınızın kabul olduğu, eksiklerinizin tamamlandığı, gaflet ve dalaletin kalktığı, kardeşliğin hakim olduğu bir yıl geçirmemiz dileğiyle. Mübarek üç ayların hakkımızda hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ederiz.

Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Recep ayının hikmetine dair şunları söyledi: “Recep Allah”ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ise ümetimin ayıdır.”

Sevginin tacı güldür, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Efendimizi (S.A.V.) hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu, huzulu , mutlu nice üç aylara.

Ellerim semaya yürekten kalktığı, dillerin duaya , gönüllerin yüce Rabbimize döndüğü mübarek üç aylarınızı kutlar, hayırlara vesile olmasın Allah'tan dilerim.

Gönüller vardır sevgiyi güzelliği paylaşmak içindir, insanlar vardır dostluğu, kardeşliği yaşatmak için, günler vardır kutlamak ve af , mağfiret dilemek içi,n. Üç aylarınız mübarek olsun.

Ruhu muhabbet ve aşk mührü ile damgalı , kalbi ilahi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşkulu ve şükür nidaları ile örülen güzel insan. Üç ayların mübarek olsun.

HADİSLER

Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in üç aylar hakkında söylediği sözler ve üç ayların faizletleri ise şu şekilde:

Hz. Peygamber (s.a.s) Şaban ayında çok oruç tutardı. Hz. Aişe, Rasûlüllah (s.a.s)`ın bu aydaki orucu hakkında şöyle der: "Şaban ayındaki kadar çok oruçlu olduğu bir ay görmedim" (Tecrid-i Sarıh, VI, 295).

Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: "Ramazan geldiğinde Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar da bağlanır" (Müslim, Kitâbu`s-Sıyam, 1).

Peygamber Efendimiz, Receb ayı girince, " Âllahım! Receb ve Şabanı bize mübarek kıl! Bizi Ramazana ulaştır" diye dua ederdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç