TYT'de böyle kopya çekti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYT'de böyle kopya çekti

TYT'de kopya çekmeye çalışırken yakalanan kişi hakkında tutuklama kararı verildi ve cezaevine gönderildi.

YKS 10 Haz 2024 2
TYT'de böyle kopya çekti

Isparta'da TYT'de suçüstü: Kopya çekerken yakalandı.

Hafta sonu üniversitelere giriş sınavı yapıldı. 3 oturum şeklinde yapılan üniversitelere giriş sınavının ilk oturumu 8 Haziran 2024 Cumartesi günü yapıldı. Yapılan TYT'de bir kişinin çektiği kopya gündem oldu.

Isparta'da meydana gelen olayda M.E.E. adlı kişi sınav salonuna bir düzenek kurmuş. Düzeneğe baktığımızda bu kişinin kopya çektiği, kopya çektiği sırada yakalandığı öğrenildi.

Düzeneğe baktığımızda bu kişinin arayüz ve yazılım yardımı alarak soruları ChatGBT adlı yapay zeka programına yüklediği ve burada soruları yapay zekaya çözdürmeye çalıştığı görüldü. Sınıftaki gözetmenlerin dikkati sayesinde yakalanan bu kişi hemen sınavdan çıkarıldı ve düzeneğe el konuldu.

Polis ekipleri bölgeye çağrıldı ve olay ile ilgili inceleme başlatıldı. Başlatılan inceleme kapsamında ikamet ve üst aramaları yapıldı. Yapılan aramada ses ve görüntü aktarımı yapıldığı, bu şekilde kopya çekildiği öğrenildi.

3 kameraya ve diğer dijital materyallere el konulurken M.E.E. adlı kişiye yardım ettiği tespit edilen A.B. adlı kişi de yakalandı. Bu kişiler hakkında 6114 sayılı SKM suçundan mevcutlu olarak işlem başlatıldı.

A.B. adlı kişi serbest bırakılırken M.E.E. adlı kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİDDİ BİR UĞRAŞ VERMİŞ: BU KADAR UĞRAŞACAĞINA...

Söz konusu ismin ciddi bir uğraş verdiği görülüyor. Olay sosyal medyada gündem olurken birçok vatandaş, bu kadar uğraşacağına ders çalışsaydın şeklinde tepkisi dile getirdi.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 47 Gün Önce
yabancılar iş teklifi için sırada olacaktır. bunun yerine ders çalışsan diyenler su an oralara iş başvurusu yapıyor
Ziyaretçi 47 Gün Önce
yaw şu memlekette eğitimim okumanın ne önemi kaldı ki böyle şeylerle uğraşıyorsunuz.