TYT Türkçe Soruları Cevapları Nasıldı? İşte YKS TYT Türkçe Testi Soru ve Cevapları Yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYT Türkçe Soruları Cevapları Nasıldı? İşte YKS TYT Türkçe Testi Soru ve Cevapları Yorumları

2022 YKS TYT oturumu sona erdi. Peki Türkçe soruları nasıldı? Türkçe soruları ve cevapları yayınlandı mı? İşte son bilgiler.

Eğitim 18 Haz 2022 12:03 0
TYT Türkçe Soruları Cevapları Nasıldı? İşte YKS TYT Türkçe Testi Soru ve Cevapları Yorumları

TYT Türkçe soruları nasıldı? 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi sona erdi. Sınavın sona ermesinden sonra öğrenciler ailelerine sarıldıktan sonra ilk iş telefon ve kitaplarını aldı ve sıanvda sorulan soruların cevaplarını araştırmaya başladı. 

Sınavdan sonra en çok araştırılan derslerin başında Türkçe geldi. Türkçe testine sınavında çıkan paragraf soruları yine adayların zamanını oldukça alırken öğrenciler, bazı sorularda zorlandıklarını, bazı sorularda ise zorlanmadan soruları kolaylıkla yaptıklarını söyledi. 

Öncelikle hatırlatalım Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan alamayan öğrencilerin puanları hesaplanmayacak. Bu nedenle sınavda adayların ya Türkçeden ya da Matematikten en az 0.5 net yapmış olması gerekmektedir. 

TÜRKÇE TESTİNİN PUAN HESAPLAMAYA ETKİSİ

Türkçe testinin TYT puan hesaplamasına etkisi yüzde 33'tür. Türkçe, matematik ile birlikte puan hesaplamada en çok etkisi olan derstir. 

SORU VE CEVAP KİTAPÇIĞI İLE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

YKS TYT sınav sonucu 20 Temmuz 2022 günü açıklanacak. TYT soru ve cevap kitapçıklarının ise 19 Haziran YDT sona erdikten sonra ya da en geç 20 Haziran'da açıklanması bekleniyor. Soru ve cevap kitapçığı ile sınav sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

TÜRKÇE SORULARI

Türkçe testinde öğrencilere toplamda 40 soru soruldu. Sorulan 40 soru ile ilgili ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorular" denildi. 

SORULAR NASILDI?

Türkçe sorularında adaylar biraz zorlandıklarını, zamanının çoğunun burada harcandığını söylüyor. Sizce Türkçe soruları nasıldı? Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak, soruları değerlendirmek için TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç