TYT kaçta başlıyor kaçta bitiyor? 165 dakika kaç saat?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYT kaçta başlıyor kaçta bitiyor? 165 dakika kaç saat?

2024 YKS'de geri sayım sona eriyor. Peki sınav sonuçlarına nasıl ulaşırım? TYT sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte son dakika bilgileri.

YKS 6 Haz 2024 0
TYT kaçta başlıyor kaçta bitiyor? 165 dakika kaç saat?

2024 TYT kaçta başlıyor, kaçta sona eriyor? Sınav kaç dakika?

2024 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınavına saatler kaldı. Bu hafta sonu milyonlarca öğrenci, üniversitelere giriş sınavına katılacak ve sınavdan aldıkları puanla tercihlerini yaparak üniversitelere yerleşebilecek. Peki YKS'de ilk gün yapılacak TYT oturumu ne zaman başlayacak? TYT saat kaçta? Temel Yeterlilik Testi sınav süresi ne kadar? Kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

TYT NEDİR?

Peki TYT nedir? Ne işe yarar, hangi bölümler yazılır? Temel Yeterlilik Testi'nin kısaltılışı olan TYT, eski sistemde YGS ya da 1. bölüm sınavı olarak adlandırılmaktadır. Sadece TYT'ye girecek öğrenciler, bu sınavdan aldıkları puanla 2 ıyllık üniversitelere ve polislik ile astsubaylığa başvuru yapabilecek. Lisans bölümlerini tercih etmek isteyenlerin ise TYT'ye girmesi gerekmektedir. TYT'de geçerli bir puan almayan adayların AYT sınav puanları hesaplanmayacaktır. 

TYT NE ZAMAN? SAAT KAÇTA?

Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Cumartesi günü saat 10.15'te sınav başlayacak. Okulların kapısı ise saat 10'da kapanacak ve 10.00'dan sonra kimse sınav binalarına alınmayacak.

Sınavda öğrencilere 165 dakika süre verilecek. Saat 10.15'te başlayacak sınav 13.00'da sona erecek. 9 Haziran'da ise AYT yapılacak.

165 DAKİKA KAÇ SAAT?

165 dakika 2 saat 45 dakikadır.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları 17 Temmuz tarihinde açıklanacak. Sonuçlardan bildirimle haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç