TYT, AYT başvurusu, sınavı ne zaman? 2023 YKS başvuru tarihi belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYT, AYT başvurusu, sınavı ne zaman? 2023 YKS başvuru tarihi belli oldu

Son dakika haberi: 2023 yılı YKS başvuru tarihi belli oldu. Peki TYT başvurusu ne zaman? TYT ne zaman yapılacak? Başvuru tarihi nedir? Sınav tarihi ne zaman?

YKS 15 Ocak 2023 11:05 0
TYT, AYT başvurusu, sınavı ne zaman? 2023 YKS başvuru tarihi belli oldu

İşte 2023 YKS başvuru tarihi.

2023 yılına girilmesi ile birlikte üniversite sınavlarına hazırlanan 1 milyondan fazla aday, sınavların ne zaman yapılacağını , YKS'nin başvurusunun ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda 2023 yılında üniversitelere giriş sınavı hakkında edindiğimiz son bilgileri takipçilerimize aktaracağız.

ÖSYM HALA SINAV TAKVİMİ YAYINLAMADI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı her sene Kasım ayında sınav takvimi yayınlıyordu. Bu sene de aynı şekilde Kasım ayında 2023 yılı merkezi sınav takvimi kamuoyu ile paylaşıldı. Yayınlanan sınav takviminde tüm sınavların tarih bilgilerine yer verildi. Ancak seçim takviminin henüz netleşmemesi, seçimlerin erkene alınabileceğinin açıklanması nedeniyle sınav takvimi geri çekildi. 2 ay önce yaşanan bu süreç sonrası ÖSYM , hala bir sınav takvimi yayınlamadı. 

YKS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

2023 yılı Yükskeöğretim Kurumları Sınavı (YKS) ne zaman yapılacak? sorusunun cevabı henüz gelmedi. Ancak başvuru tarihleri hakkında bilgiler geldi. Finans7.com olarak edindiğimiz bilgilere göre 2023 yılı YKS başvuruları 9 Şubat 2023 tarihinde başlayacak. Başvurular 6 Mart 2023 tarihine kadar alınacak.

GEÇ BAŞVURU NE ZAMAN?

Bu tarihler arasında başvurusunu yapamayan adayların başvuruları ise 15-16 Mart tarihlerinde alınacak.

TYT, AYT, YDT... SINAV NE ZAMAN?

Sınav tarihi ise hala belli olmadı. Haziran ayında yapılması beklenen sınav için tarihin Ocak ayı sonuna doğru yayınlanması bekleniyor. Sınav tarihi net şekilde belli olunca bildirimle haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç