TYP Okullara Temizlik Personeli Alımında Adaylara Şok!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYP Okullara Temizlik Personeli Alımında Adaylara Şok!

İŞKUR aracılığıyla okullara yapılacak TYP temizlik personeli alımında başvuru yapan adaylara bir şok daha geldi.

TYP 31 Ağu 2022 23:06 32
TYP Okullara Temizlik Personeli Alımında Adaylara Şok!

2022 TYP başvurusu yapanlara bir şok daha.

2022 yılı TYP okullara temizlik personeli alımı başvuruları sona erdi ve sonuçlar için süreç başladı. Ancak bu sene TYP başvurusunda dikkat çeken bir durum daha var.

9 AY ŞOKU

Daha önce kaleme aldığımız yazımızda başvuru şartlarında yapılan değişikliğe yer vermiştik. Söz konusu değişiklik ile TYP'liere, 2017 sonrası 9 ay TYP'de çalışanların başvuru yapmasının önüne geçilmişti. Bu madde tepki çekerken adaylar, bu şartın kaldırılmasını istedi. Ancak 9 ay şartı kalkmadı.

HAFTAYA İŞE BAŞLIYORLAR

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son açıklamada personellerle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Buradan Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı. Geçiş olurdu. İlk kez 5 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanımız göreve başlayacak ve tüm okul ihtiyaçları giderilmiş,  ders kitaplarıyla yardımcı kaynaklar okullara gelmiş, temizlik elemanları görevlerine başlamış, okulların küçük onarımlarından temizlik malzemesi kırtasiyesine kadar her türlü ihtiyacı giderilmiş bir şekilde eğitim öğretime başlamış olacağız."

DİĞER ŞOK: 9 AY DEĞİL 4 AY 15 GÜN

Adaylara bir diğer şok ise çalışma süresi oldu. Geçen senelerde alınan personeller okullar kapanana kadar 9 ay çalışırdı. Ancak bu sene yayımlanan ilanlara baktığımızda alınacak adayların 5 Eylül ile 19 Ocak 2022 tarihleri arasında çalıştırılacağı görüldü. Zateen 19 Ocak 'ta 15 tatil başlıyor.

Okullarda ikinci dönem de temizlik personeli çalıştırılacak. Ancak burada bir soru işareti var. Alıancak bu personeller ikinci dönem işlerine devam edecek mi , yoksa yeni başvuru mu alınacak? 

Bu konunun netleşmesi gerekiyor. Yoksa TYP 19 Ocak'ta bitmiş olacak. Sizce 9 aya uzatılmalı mı? Yoksa Ocak ayında, 2. dönem için yeniden mi başvuru alınmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

TYP duyurularını kaçırmamak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

TYP SONUÇLARI

TYP sonuçları yarından itibaren açıklanmaya başlanacak. İl İlçe MEB sayfaları üzerinden kura sonuçları açıklanacak. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (32)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
uzatilsin çikma olmasın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Seçim öncesi çıkarılması bana göre çok mantıksız geliyor.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Uzatilmali. Kış günü cikarilirmi insan işten yazik günah uzatilsin kadro verilsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bencede saçmalık 4,5 ay uzatılsın kış günü millet ne yapsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lütfen uzatılsın Allah rızası için kışın ortasında ne yapacaz eşim işsiz engeli 3cocugum öğrenci ne olur sesimizi duyun Allah yardımcımız olsun