TYP nedir? Numarası nasıl alınır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYP nedir? Numarası nasıl alınır?

TYP nedir? TYP ne anlama gelmektedir? TYP numarasını nasıl alırım? TYP başvuruları nasıl yapılır? İşte iŞKUR TYP ile ilgili son bilgiler.

TYP 22 Ağu 2023 23:03 0
TYP nedir? Numarası nasıl alınır?

TYP nedir?

Son günlerin en merak edilen konusu bu oldu. TYP nedir sorusu son dönemlerde internet üzerinden en çok araştırılan konuların başıan geldi. Vatandaşlar, yoğunlukla gündemde onuşulan TYP'nin ne olduğunu, TYP'nin açılımının ne olduğunu, TYP numarasının nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda TYP hakkında son bilgilere, TYP personel alımı ilanlarının başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

TYP BAŞVURULARI BAŞLADI

TYP kapsamında kamuya mezuniyet ve sınav şartı aranmadan işçi alımları yapılacağı açıklandı. Yapılan alımlar birçok kuruma oluyor. Okullara, GSB KYK yurtlarına, il ve ilçe sağlık müdürlüklerine, belediyelere, kaymakamlıklara, PTT müdürlükleri ile şubelerine, valiliklere, huzurevlerine, bakanlıklara bu kapsamda geçici işçi alımları oluyor. TYP ilanları yayınlandığında finans7.com olarak takipçilerimize bildirimle haber veriyoruz. Siz de haberdar olmak için aşağıdaki linklerden Finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

TYP NEDİR, NE DEMEK?

TYP, uzun adı ile Toplum Yararına Programlar. Bu kapsamda kamuda acil olarak ihtiyaç duyulan işlere işçi alımı yapılır. ADaylar geçici olarak çalıştırılır. 3-6-9 aylık sürelerle adaylar kamuda istihdam edilir. Adaylara çalışma süresince asgari ücret verilir.

Peki gelelim TYP numarasına. İŞKUR üzerinden başvuru yapıyorsanız TYP numarasına ihtiyacınız yok. E devlet kapısı üzerinden yapılan başvuruda ise TYP numarası istenir. TYP numarası da aşağıdaki videoda gösterdik

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç