TYP kura sonuçları 2023 isim listesi: Okullara ve KYK yurtlarına işçi alımı kura çekimi sonucu nasıl öğrenirim?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYP kura sonuçları 2023 isim listesi: Okullara ve KYK yurtlarına işçi alımı kura çekimi sonucu nasıl öğrenirim?

TYP işçi alımında kura çekimleri başlıyor. Peki kura çekimi sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura çekimi sonuçlarına nasıl ulaşabilirim?

TYP 30 Ağu 2023 09:55 0
TYP kura sonuçları 2023 isim listesi: Okullara ve KYK yurtlarına işçi alımı kura çekimi sonucu nasıl öğrenirim?

TYP başvuru sonuçları açıklanmaya başladı.

Okullara ve KYK yurtları ile valilikler ve kaymakamlıklara TYP kapsamında on binlerce işçi alımları yapılıyor. Şimdiye kadar 20'den fazla şehir için başvurular alındı ve yüz bindne fazla aday, TYP işçi alımı için başvurusunu yaptı.

TYP işçi alımına başvurusunu yapan adaylar, işçi alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki TYP işçi alımı 2023 başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? TYP'de kazananların isim listeleri ne zaman belli olacak? TYP işçi alımı kura çekimi canlı yayınını nasıl izlerim? Kura çekimi sonuçları hangi sayfada yayınlanmaktadır? İşte TYP işçi alımına dair merak edilen soruların cevapları.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

TYP işçi alımında başvurular internet üzerinden ve İŞKUR bölge müdürlükleri ile ALO 170 üzerinden alınmaya devam ediyor. Bazı iller için başvurular sona erdi bazı iller için de kısa sürede sona erecek.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, NASIL İZLENİR? CANLI YAYINI VAR MI?

TYP başvurularının alınmasından sonra adaylar kura çekimine alınacak. Kura çekimine alınacak adaylardan kazananlar bu şekilde belli olacak ve okullarda, KYK yurtlarında çalışmaya başlayacaklar. Peki kura çekimleri nerede, nasıl çekiliyor?

Kura çekimleri alımın yapıldığı kurum tarafından çekiliyor. Okullara yapılan işçi alımında kura çekimleri, alımı yapan il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak. kura çekimi noter huzurunda olacak. Sadece bazı il ve ilçeler kura çekimini canlı olarak yayınlıyor. Birçok yer, kura çekimlerini canlı yayınlamıyor.

KURA ÇEKİMİ SONUÇLARINA NASIL ULAŞIRIM?

Kura çekimi sonrası isim listeleri yayınlanır. Yayınlanan isim listelerinde olan isimlerin göreve başlama işlemlerini hemen yapması gerekecek. Kura sonucu isim listeleri, alımı yapan kurumun internet adresi üzerinden yayınlanır. Örnek vermek gerekirse Adıyaman Valiliği TYP işçi alımı sonuçları, valilik resmi sayfasından açıklanır. İstanbul il milli eğitimin sonuçları istanbul.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklanır. Yani TYP işçi alımı kura sonuçlarının açıklandığı tek bir sayfa yok. Her kurum, kendi aldığına ilişkin sonuçları duyurur. iŞTE KURA ÇEKİMİ VE SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ:

Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç