TYP Kura Çekimi Sonuçları Açıklanıyor: (İŞKUR TYP Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Sorgulama Ekranı Nedir?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYP Kura Çekimi Sonuçları Açıklanıyor: (İŞKUR TYP Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Sorgulama Ekranı Nedir?)

İŞKUR TYP personel alımı başvuru sonuçları açıklanıyor. Okullara alınacak personeller için kura zamanı geldi.

TYP 29 Ağu 2022 13:29 1
TYP Kura Çekimi Sonuçları Açıklanıyor: (İŞKUR TYP Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Sorgulama Ekranı Nedir?)

MEB TYP personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura sonuç sorgulama nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı , Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 81 ilde okullara 60 bin temizlik personeli alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamada başvuruların İŞKUR esube sayfası üzerindne başladığına yer verilirken şimdiye kadar yüz binlerce kişi TYP başvurusu yaptı. TYP başvurusunu yapanlar ise sonuçların ne zaman açıklanacağını , sonuçlara nereden bakacaklarını araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu soruların cevaplarına yer vermeye çalıştık.

BU SENE BİR İLK

Bakan Mahmut Özer yaptığı açıklamada okullarda 60 bin temizlik personelinin 5 Eylül tarihinde işbaşı yapacaklarını, normalde daha önceki yıllarda Ekim'de başladıklarını söyledi ve "Buradan Çalışma Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Genelde ekim ayında temizlik elemanlarıyla ilgili destek sağlanırdı. Geçiş olurdu. İlk kez 5 Eylül tarihi itibariyle Türkiye'de tüm okullarda 60 bin temizlik çalışanımız göreve başlayacak ve tüm okul ihtiyaçları giderilmiş,  ders kitaplarıyla yardımcı kaynaklar okullara gelmiş, temizlik elemanları görevlerine başlamış, okulların küçük onarımlarından temizlik malzemesi kırtasiyesine kadar her türlü ihtiyacı giderilmiş bir şekilde eğitim öğretime başlamış olacağız." ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR NE ZAMAN NEREDEN AÇIKLANACAK?

MEB TYP personel alımına başvuru yapanlar kuraya tabi tutulur. Kuradan adı çıkanlar ise çalışmaya hak kazanır. Bakan Özer'in açıklamasına göre kuradan adı çıkanlar 5 Eylül'de iş başı yapacak. Buna göre baktığımızda sonuçların bu hafta belli olacağı ve işlemlerin tamamlanacağı görüldü.

Kura çekimi sonuçlarına İl İlçe İŞKUR Müdürlüklerindne ve İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ulaşabilirsiniz. Başvuru yaptığınız il ya da ilçenin MEB ve İŞKUR müdürlüklerini arayarak , internet sitelerini takip ederek ve adrese giderek sonuçları öğrenebilirsiniz.

Sonuçlar internetten açıklandığında paylaşacağız. Haberdar olmak için finans7.com mobil uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
İzmir typ sonucları ne zaman açıklanır acaba