TYP işçi alımında 7 değişiklik yapıldı: Uzatıldı mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYP işçi alımında 7 değişiklik yapıldı: Uzatıldı mı?

Son dakika haberi: İŞKUR TYP işçi alımında 7 düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ve yeni TYP işçi alımı başvurusu hakkında son bilgiler yazımızda.

TYP 16 Ağu 2023 08:54 3
TYP işçi alımında 7 değişiklik yapıldı: Uzatıldı mı?

TYP'de yapılan değişiklikler. TYP uzatıldımı 2023

16 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de TYP işçi alımı için önemli değişiklikler yapıldığı görüldü. İŞKUR tarafından yayınlanan yeni yönetmeliğe baktığımızda yapılan değişiklikler şu şekilde:

1. Düzenleme: TYP alımları olağanüsüt durumlarda ve afet durumlarında yapılıyordu. Yeni düzenleme ile ihtiyaç halinde TYP alımları, bu şartlara bakılmaksızın yapılabilecek.

2. Düzenleme: Yukarıdaki kapsamda yapılacak TYP alımlarında adaylar en fazla 9 ay çalıştırılabilecek. Daha önce bu 6 aydı.

3. Düzenleme: 9 ay olan TYP'lerde işçilere daha önce 5 gün verilen izin, 10 güne çıkarıldı. Sağlık evlenme, birinci derece akraba vefatı, normal izinler 10 güne çıkarıldı.

4. Düzenleme: Normalde 1 adresten sadece 1 kişi TYP'de çalışabilirdi. Düzenleme ile deprem illerinde aynı adresten birden fazla kişi TYP'ye başvurabilir ve kazanması durumunda çalışabilecek.

5. Düzenleme: Normalde TYP'de bir işçi en fazla 9 ay çalışabiliyor, 9 ay çalışanlar TYP başvurusu yapamıyordu. Ancak deprem illeri için bu sınırlama kalktı.

6. Düzenleme: TYP kazandığı halde gitmeyen ya da işe başladıktan sonra işi bırakanlar, normalde 2 yıl TYP'ye başvuramıyordu. Ancak deprem illerinde bu şart kaldırıldı.

7. Düzenleme: Deprem illerinde TYP 9 aya kadar uzatılabilecek ve izin süreleri 10 gün olacak.

OKULLARA TYP İŞÇİ ALIMI BAŞLIYOR

Gelecek hafta okullara TYP kapsamında işçi alımları başlayacak. 81 ilde, tüm ilçe ve köy okullarında çalıştırmak üzere temizlik personeli alımı yapılacak. Okullara temizlik görevlisi alımı başvurusu başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
9ay calış sözleşmesi biter typ okul işcilerinede düzenleme olmali geriye 71ilkaliyor bizlerde hergûn deprem.korkusunu yasiyoruz ailemizi gecindiremiyoruz 9ay calisip 20haziran işleri fes edilen biztyp ijcileri işimize geri dönmek istiyoruz magduruz ijbulamiyoruz 9ay kuralikalksin tekraradan kaydimizi yapip sistemegirmek istiyoruz deyerli reyisimiz bizlere destrk cikin lûtfen bizleri geri ijmize cagirin ihsizlikle basacikamiyoruz
Ziyaretçi 11 Ay Önce
şu torpil kalksın kura olsun kimse kimsenin hakkını yemesin
Ziyaretçi 11 Ay Önce
torpilliler alındı bile