Tüvtürk, kredi kartı ile ödemelerde fark ödemesi almıyoruz diyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüvtürk, kredi kartı ile ödemelerde fark ödemesi almıyoruz diyor

Tüvtürk tarafından yapılan açıklamada kredi kartlarında fark ödemesi almadıklarını söyledi.

Ekonomi 7 Haz 2024 5
Tüvtürk, kredi kartı ile ödemelerde fark ödemesi almıyoruz diyor

Tüvtürk'ten muayene ücretleri hakkında açıklama.

TÜVTÜRK bir son dakika açıklamasında bulundu ve basında yer alan kredi kartı komisyonu iddialarına cevap verildi. Açıklamaya baktığımızda muayene ücreti alınmadığı bildirildi.

Ancak sosyal medya üzerinde yapılan birçok paylaşım ise tam aksini söylüyor.

Araç muayene ücretlerinin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 35. Maddesine göre 2004 yılında belirlendiğini söyleyen TÜVTÜRK, her sene yeniden değerleme oranına göre ücretlerin artırıldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜVTÜRK arasında 2007 yılında imzalanan imtiyaz sözleşmesi uyarınca; TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene hizmetlerine ilişkin ücret, nakit olarak tahsil edilmekte ve elde edilen gelirlerin yüzde 50'si doğrudan hazineye, ödenen diğer vergi ve harçlarla birlikte toplam cironun yüzde 69'u ilgili kamu idarelerine aktarılmış olmaktadır"

YOĞUN TALEP SONRASI KREDİ KARTI İLE ALIM

"Bununla birlikte vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda, araç muayene istasyonlarımızda nakit ödemeye alternatif olarak kredi kartıyla ödeme imkanı 2021 yılı itibarıyla hizmete sunulmuştur.

Kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemeler, 6493 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca, müşterilerimize tek seferlik ödeme hizmeti sunan bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirilmekte ve sunulan tek seferlik ödeme hizmeti karşılığında, hizmet sağlayıcı firma tarafından müşterilerimizden bir "hizmet bedeli" tahsil edilmektedir"

KREDİ KARTINA FARK ALINMIYORMUŞ

"TÜVTÜRK olarak tarafımızca araç muayene ücret bedellerinin ödenmesinde alternatif ödeme aracı olarak sunulan banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde, muayene ücreti haricinde herhangi bir ek ücret alınmamaktadır.

Basında yer alan "TÜVTÜRK'ün kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon aldığına" dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır, kamuoyunun bilgilerine sunulur"

Siz gittiğinizde sizden herhangi bir fark ödemesi aldınız mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 47 Gün Önce
evet kredi kartina fark istediler Diyarbakır tüvtürkte
Ziyaretçi 48 Gün Önce
alıyor uydurmasinlar
Ziyaretçi 49 Gün Önce
evet istendi Kırşehir TÜVTÜRK muayene istasyonunda 89 tl kıredi kartı için komisyon istedi bende vermemek için 3 km gittim nakit para buldum geldim yaklaşık 1800 tl muayene yaklaşık 250 tl ekzoz muayene parası aldılar toplam 2200 küsur para ödedim
Ziyaretçi 49 Gün Önce
evet. Kredi kartı ile ödemede bizden fark istedi
Ziyaretçi 50 Gün Önce
evet benden kıredı kartı ile ödediğim için fark aldılar