TÜSİAD: Çok Düşük Faiz, Enflasyon Ortamında Tasarrufları Cezalandırıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TÜSİAD: Çok Düşük Faiz, Enflasyon Ortamında Tasarrufları Cezalandırıyor

TÜSİAD Genel Kurulu'nda kürsüye çıkan Türk Sanayi ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, faiz enflasyon ve yatırım ilişkisini değerlendirdi.

Finans Magazin 29 Mart 2022 16:58 0
TÜSİAD: Çok Düşük Faiz, Enflasyon Ortamında Tasarrufları Cezalandırıyor

Türk Sanayi ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'dan faiz ve enflasyon açıklaması.


TÜSİAD Genel Kurulu'nda kürsüye geçen Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, faiz enflasyon ilişkisine değindi. yatırımların artması için faizin düşük olması gerektiğini söyleyen Özilhan, çok düşük faizin de enflasyon ortamında tasarrufları cezalandırdığını söyledi.


Özilhan yaptığı açıklamada, "Ekonomik büyümenin, verimlilik artışının, istihdam yaratmanın lokomotifi artık dijital teknolojilerin kullanıldığı iş kolları. Geleneksel sanayi için ulaştırma altyapısı nasıl önemliyse, bugün de yeni teknoloji alanları geliştirmek için yüksek hızlı sabit ve mobil internet altyapısına ihtiyaç duyuluyor." dedi ve faiz enflasyon yatırım üçlüsü hakkında şunları söyledi:


"Üretim için yatırım, yatırım için de düşük faiz oranları gerekiyor. Ancak, yatırımları canlandırmak amacıyla faiz oranlarının çok düşük tutulması yüksek enflasyon ortamında tasarrufları cezalandırıyor. Negatif reel faizler çok yüksek olunca tasarrufların yatırıma dönüşme mekanizması çalışmıyor. Para tasarrufa yönelmek yerine dövize, altına, emlak yatırımına, ithal elektronik eşyaya ve ithal otomobile yöneliyor. Bu nedenle üretim yapısını değiştirmeden, ithal girdilere olan bağımlılığı ortadan kaldırmadan, yatırıma yönelecek tasarrufları artırmadan, tarım ve sanayi üretimini hızlandırmadan fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlayabilmek mümkün değil."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç