TÜSİAD Başkanı: Tehlike Çanları Çalıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TÜSİAD Başkanı: Tehlike Çanları Çalıyor

Son dakika haberi: TÜSİAD Başkanı Orhan Turan yaptığı son dakika açıklamasında büyümede yavaşlama olduğunu söyledi.

İş Dünyası 9 Kasım 2022 12:20 0
TÜSİAD Başkanı: Tehlike Çanları Çalıyor

TÜSİAD'dan son dakika açıklaması geldi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan bir son dakika açıklamasında bulundu. 14. Rekabet Kongresi’ne katılan Turan, “Düşük faiz politikasının amaçları tekrar ele alınmalı. Bankacılarla birlikte iş dünyası da krediye erişemediğini söylüyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜMEDE YAVAŞLAMA VAR

Büyümede yavaşlama olduğunu söyleyen TÜSİAD Başkanı Turan, “Küreselde yaşanan sorunlar ve içerdeki hüküm süren makroekonomik istikrarsızlık ister istemez dikkatleri bugünü kurtarmaya getiriyor" ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

“Küresel likiditenin azalması ve maliyetinin yükselmesi, ABD ve Çin’deki yavaşlama ve Avrupa’yı tehdit eden ekonomik daralma ülkemiz açısından da ekonomik ufku belirginsizleştiriyor. Bu koşullar altında ihracat ve büyüme perspektiflerin zorlaşması, dış açığının finansmanının sıkıntıya düşmesi ihtimali de yükseliyor. Nitekim büyüme göstergeleri yavaşlıyor, ihracat hız kesiyor, cari açık yükseliyor. Ekimde ihracatın artışı yüzde 2, eğer altın ihracatını çıkarırsak eksi 3.”

NEDENLERİ

Turan açıklamasının devamında, "Ekonomideki öngörü ufkunun uzaması ve ülkenin geleceğine güven duyulması sadece ekonomik politikalar ile elde edilemez. İş, bireysel ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında güvenilir ve kapsayıcı kurumları ve kuralları hayata geçirmeden, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, kuvvetler ayrılığı, denetleyici ve düzenleyici kurumların özerkliği gibi alanlarda ilerleme sağlamadan, ekonomimizi yeşil ve dijital dönüşüme hazırlayarak adımları rahatlıkla atabileceğiniz bir zemin olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Turan açıklamasının devamında, "Tüm bunlara rağmen ekonomimizin geçmisten gelen yapısal sorunlarını çözebilir, bugün karşı karşıya kalınan konjonktürden kaynaklanan ilave zorlukların üstesinden gelebiliriz. Önümüzdeki dönem hepimizin daha müreffeh yaşayacağı, adil, çevreci ve saygın bir Türkiye yaratmak için yeni bir anlayışla geleceği inşa raporumuzda vurguladığımız gibi; insan, bilim ve kurumların önemine dikkat çekiyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşa ederken insanımızın yetkinliklerini geliştirmek, bilimsel gelişmelere ayak uydurmak ve ekonomiden demokrasiye tüm alanlarda güvenilir ve kapsayıcı kurum ve kuralları hayata geçirmek öncelik olmalı" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç