Türkşeker: Şeker Arzında Bir Sorun Yok
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkşeker: Şeker Arzında Bir Sorun Yok

TürkŞeker'den şeker hakkında son dakika açıklaması geldi. Açıklamada arzda sıkıntı olmadığına yer verildi.

Tarım 3 Eylül 2022 15:18 0
Türkşeker: Şeker Arzında Bir Sorun Yok

Türkşeker'den son dakika açıklaması: Şeker arzında sıkıntı yok.

Türkşeker Genel Müdürü Muhiddin Şahin, Malatya Şeker Fabrikası'nda 67. dönem şeker pancarı alım kampanyası açılış programında konuştu ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki şeker fabrikalarına değinerek açıklamasına başlayan Şahin, "6 fabrika Pankobirlik'e ait, bunlar yarı kamu kuruluşlar, 12'si de özel sektöre ait. Oransal olarak baktığımızda şeker fiyatlarındaki hareketlilikten dolayı bunu belirtmekte fayda görüyorum, Türkiye'de şeker üretiminin yüzde 36,5'ni biz devlet olarak zaten yapıyoruz. Piyasayı düzenli olarak regüle ederek, arz güvenliğini sağlıyoruz. Kalan yüzde 35'i de yine yarısal kamu kuruluş, iş ortağımız Pankobirlik yapıyor. Türkiye'de hiçbir zaman şeker arzında bir sıkıntı yok. Ukrayna savaşından dolayı ufak bir dalgalanma oldu ama Türkiye'de ortalama kişi başı şeker tüketimi 29-31 kilogramdır ve bu yıllar itibarıyla çok fazla değişmemiştir." ifadelerini kullandı. 

Şahin açıklamasının devamında kıtlık olacak kaygısı içine girmeye gerek olmadığını söyled ive üretimin tüketime yettiğini söyledi ve "Şeker üretiminin bu yıl çok daha iyi olacağını ümit ediyoruz. Türkiye'deki şeker üretim kapasitesi 3 milyon 600 bin ton. İhtiyacımız olan 2 milyon 700 bin tondur. Türkşeker'in 1 milyon 200 bin ton kapasitesi vardır. " ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN ASIL DERDİ FİYATI İLE

Vatandaşlar ise fiyatların aşağı çekilmesini istiyor. Fiyatlarda yapılacak indirim, vatandaşa az da olsa nefes aldırılabilir.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç