Türkiye'ye Tatile Gelen Gurbetçiler: Almanya'da Çok Sıkıntı Çekiyoruz
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'ye Tatile Gelen Gurbetçiler: Almanya'da Çok Sıkıntı Çekiyoruz

Almanya'dan ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden Türkiye'ye gelen gurbetçiler, Almanya'da sıkıntı çektiklerini söyledi.

Dünya 28 Mayıs 2022 11:24 3
Türkiye'ye Tatile Gelen Gurbetçiler: Almanya'da Çok Sıkıntı Çekiyoruz

Mercedesi ile Türkiye'ye gelen gurbetçiler, Almanya'da ciddi sıkıntılar çektiklerini söyledi.

Almanya'dan , Avusturya'dan binlerce gurbetçi ülkeye dönmeye başladı. Tatillerini , yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, araçları ile Türkiye'ye gelmeye başladı. Araçları ile uzun yolculuk yapmak istemeyen gurbetçiler , araçlı trenleri seçerek arabaları ile birlikte Türkiye'ye geldi. 

Avursturya'ya gelen ve Villach şehrine gelen ve burada oto kuşet vagonlara arabalarını yükleyen gurbetçiler , trenle ülkeye geldi.

TÜRKİYE'YE GELİNCE MUTLU OLDULAR

Trenle Türkiye'ye gelen gurbetçiler, Edirne Tren Garı'na geldiklerinde mutluluk yaşadı. 40 saat süren ve bi 400 kilometrelik olan yolculuktan sonra ülkeye giriş yapan gurbetçiler, trene 164 Euro'dan başlayan bilet fiyatı verdi.

"ALMANYA'DA ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ"

Ülkeye giriş yapan ve araçları ile tatili geçirecekleri şehirlere doğru giden gurbetçiler, duygu dolu anlar yaşadı. Akrabalarını görecek olan, tatil yapacak olan gurbetçiler, Almanya'da çektikleri sıkıntıları bir nebze olsun unutmak için ülkeye geldiklerini rahat bir nefes almak istediklerini söyledi.

ALMANYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Almanya veya resmî ismiyle Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Almanya'nın haritadaki yeri ve Türkiye'ye uzaklşığı ise şu şekildedir:

Almanya'da asgari ücret şu anda saatlik 9.60 euro. Daha önce varılan anlaşmaya göreasgari ücretin 2021 yılının ocak ayından itibaren 9,50, 6 ay sonra 9,60, 1 Ocak 2022'de 9,82'ye ve 1 Temmuz 2022'den itibaren 10,45 euro olacağını açıklamıştı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çok zor sartlar altındalar yazık buraya gelsinler tabi hatta kurulu düzenlerini birakip bizim gibi burada yaşasınlar, rahad nefes alsınlar bakalım alabilecekler mi?!?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Biz şuradan çıkıp yanı başımızda ki komşu ile gidemiyoruz adam kalkmış altında Mercedes le kaç km yol tepmiş neymiş sıkıntı çekiyorlarmış maval okumaya devam edin siz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Boş konuşmasınlar onları kimse orda zorla tutmuyor.Gelsin ülkelerine Bir elin yağda bir elin balda yaşasınlar.