Türkiye’nin İlk Kadın Taarruz Helikopter Pilotu Komiser Yardımcısı Özge Karabulut
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye’nin İlk Kadın Taarruz Helikopter Pilotu Komiser Yardımcısı Özge Karabulut

Bilim ve Teknoloji 8 Nisan 2021 18:17 0
Türkiye’nin İlk Kadın Taarruz Helikopter Pilotu Komiser Yardımcısı Özge Karabulut

Türk Polis Teşkilatı, ATAK helikopterini envanterine dahil ederek terör ve suçla mücadelede önemli bir aşamaya ulaştı. 28 yaşındaki Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olarak tarihe geçti.

Emniyet Havacılık Daire Başkanlığında Atak helikopterini kullanan personel konusunda ilk yaşandı. Başkanlık bünyesinde görev yapan 28 yaşındaki Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, 9 haftalık eğitimleri başarıyla tamamlayarak Atak helikopterinin kokpitine oturmayı hak etti.

”ATAK PİLOTU OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM”
Pilot Komiser Yardımcısı Özge Karabulut, mesleğe komiser yardımcısı olarak başladığını, daha sonra Havacılık Daire Başkanlığının pilotaj sınavında başarı göstererek eğitimlere katılmaya hak kazandığını , Atak pilotu olduğu için gururlu olduğunu ” söyledi.

Karabulut,” Pilotaj eğitiminin ardından Bell 429 ve Atak helikopterlerinin intibak eğitimlerini de başarıyla tamamladığını belirterek son 2 yılı pilot olmak üzere 4 yıldır Emniyet Teşkilatında görev yaptığını “dile getirdi.

Dünya üzerinde ilk kez bir polis teşkilatının, görev konseptini değiştirerek taarruz helikopterini envanterine kattığına ve bu alanda pilotlar yetiştirdiğine dikkati çeken Karabulut, “Ben de Atak pilotu olduğum için gururluyum. Türkiye’nin ilk kadın taarruz helikopter pilotu olmaktan, bu görevi ifa etmekten ayrıca gurur duymaktayım.” dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç