Türkiye'nin ilk islami kredi kartı Tayyab çıktı: Tayyab ne demek, başvuru nasıl yapılır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'nin ilk islami kredi kartı Tayyab çıktı: Tayyab ne demek, başvuru nasıl yapılır?

Türkiye'de ilk İslami kredi kartı çıktı. Tayyab kredi katı için başvurular başladı. Peki başvuru nasıl yapılacak? İmkanları, avantajları nelerdir?

Bankalar 15 Ağu 2023 13:50 8
Türkiye'nin ilk islami kredi kartı Tayyab çıktı: Tayyab ne demek, başvuru nasıl yapılır?

Türkiye'de satışa sunulan ilk İslami Kart Tayyab'ın diğer kartlardan farkı nedir?

Önceki günden bu yana sosyal medya üzerinde Tayyab adlı Türkiye'nin ilk İslami kartı gündem oldu. En çok konuşulan konular arasında olan bu kart ile ilgili detaylar merak edilmeye başlandı.

Bazı vatandaşlar, faiz günahı nedeniyle bankalardan uzak durmaya devam ediyor. Son dönemlerde daha da yayılan Katılım Bankaları aracılığıyla işlemlerini yapan vatandaşlar, İslami Kart'ın ne olduğunu araştırmaya başladı.

Bu kartlardan biri, henüz Türkiye'de ön sipariş aşamasındaki Tayyab oldu. Türkiye'nin ilk İslami kartı olarak lanse edilen ve Amerikalı finans devi Mastercard tarafından piyasaya sürülen kart, alışılan kartlardan daha farklı özelliklere ve farklara sahip.

Normal banka kartlarında ATM'lerden nakit çekimi ve para yatırma gibi işlemler yapılıyor. Aynısı Tayyab adlı kartta da var. Bunun yanı sıra para transferi, kolay adres tanımlama, temassız ödeme ve mobil hizmetler sunuyor.

Kurum sayfasında yapılan açıklamada banka kartı kullanan kişilerin paralarının faiz ve kredi işlemlerinde kullanılmadığı görülüyor. Öte yandan kart sahipleri, dinde önemli olan sadaka işlemlerini otomatik olarak ayarlıyor. Kartı olan kişiler arasında her ay çekiliş yapılıyor ve çekilişte adı çıkan kişi umreye gönderiliyor.

Tayyab adlı kartın özelliklerine baktığımızda bankaların yaptığı gibi hisse senedi ve menkul kıymetler alınmasına yardımcı olunuyor. Normalde bankalar tüm hisse ve yatırımlara izin verirken Tayyab'ın İslami Finans Kuruluşları için Muhasebe ve Denetim Kurumu (AAOIFI) standartlarına uygun olan şirketlerin hisselerini almanızı sağlıyor.

 

Bu şekilde vatandaşlar helal olarak tanımlanan hisseleri alıyor. Bu katılım bankalarının kullandığı sistemin bir benzeri.

Şirketin sayfasında şu ifadelere yer verildi:

Helal Tasarruf & kumbara

Birikim hedefleri belirlemenize ve bu hedeflere başarıyla ulaşmanıza yardımcı oluyoruz

Yatırımlarınız helal mi?Tayyab Helal Menkul Kıymetler/Hisse Senetleri Doğrulama Hizmeti

Tayyab, benzersiz mobil uygulamasıyla günlük İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor; lisanslı elektronik para kuruluşu Sipay ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde çıkarttığımız Master Card sertifikalı ön ödemeli Tayyab kartları ile günlük finansal işlemlerinizi İslami normlara uygun, kolay ve rahat bir şekilde yapmanızı sağlıyoruz.

Başvurular ve diğer bilgiler için "https://tayyab.com.tr/" adresine gitmeniz gerekmektedir.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Tayyap neymiş açıkça Tayyip yazın
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Enpara var tamamen havale eft masrafı yok kart aidatı yok süper bir kart
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Tayyaba bi kafa soksam böyle boydan
Ziyaretçi 11 Ay Önce
vay be adam.kendi adina kredi karti cikarmis bizde surunelim
Ziyaretçi 11 Ay Önce
diğer kredi kartlarından ne farkı var sadece diğer bankalar umre için çekiliş yapmıyorlar din iyice alay konusu oldu diyecek bisi bulamıyorum