Türkiye'nin CDS Primi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'nin CDS Primi Açıklandı

Son dakika haberi: Türkiye'nin CDS primi açıklandı. Açıklanan yeni rakamın , Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk gününden 2,5 kat fazlası olduğu görüldü.

Ekonomi 10 Tem 2022 20:45 0
Türkiye'nin CDS Primi Açıklandı

Türkiye'nin CDS primi yükseldi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bir son dakika açıklamasında bulunud ve Türkiye'nin CDS primini duyurdu. Ülkemizin risk primini ifade eden CDS 'nin rekor kırdığına yer verildi. Yeni sistem ile birlikte 315 olan CDS primi 858 'e yükseldi. 

Öztrak yaptığı açıklamada, "Bundan tam 4 yıl önce ülkeye ‘güven’ ve ‘istikrar’ getireceği söylenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kabinesi Resmi Gazete’de yayımlanarak, görevine başladı. 4 yılda yönetimde istikrar kalmadı. Atama bakanların yüzde 41’i ya görevden alındı ya da görevden affını istedi." ifadelerini kullandı.

3 BAKAN DEĞİŞTİ

Yeni sistemde 3 bakan değiştiğini söyleyen Öztrak, "İstikrarın en çok kaybolduğu alan ise ‘ekonomi yönetimi’ oldu. Damat ile beraber son 4 yılda üç ‘Hazine ve Maliye Bakanı’ gördük. Yine bu dönemde 4 TCMB Başkanı, 5 TÜİK başkanı ile tanıştık. Ekonomi yönetimindeki istikrarsızlık, ekonomik verilerde de kendisini gösterdi." dedi.

DOLAR 4 KAT ARTTI CDS PRİMİ 2,5 KAT ARTTI

Türkiye'nin CDS priminin yeni sistemle birlikte 315'ten 858'ye çıktığını söyleyen ÖZtrak, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesi göreve başladığında; dolar kuru: 4,54 TL idi. Bugün 17,29 TL. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Enflasyon yüzde 15 idi. Bugün enflasyon yüzde 79. Cumhurbaşkanlığı kabinesi göreve başladığında; Ülkenin Risk Primi (CDS) 315 idi. Bugün 858.

Ülkeye istikrar ve güven getireceği söylenen bu ucube rejim, ülkemizde son dört yılda ne istikrar, ne güven ne de huzur bıraktı. Milletimiz perişan oldu. 4 yıl önce milletimize ‘verin yetkiyi, görün etkiyi’ diyenler, ülkemizi uçurumdan aşağı yuvarladı. Şimdi sıkılmadan hala milletten sabır istiyorlar. Millet size 20 yıl sabretti de ne oldu? Millette artık sabredecek hal kalmadı. Getirin sandığı, milletin terazisinden kaçmayın.” dedi.

finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç