Türkiye'deki Kayıp Büyük: 1 Trilyon Dolar Kriptoda Buhar Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'deki Kayıp Büyük: 1 Trilyon Dolar Kriptoda Buhar Oldu

Son dakika haberi: Kripto paralarda son dönemlerde ciddi kayıplar meydana geldi. Kayıplar 1 trilyon doları aştı.

Kripto Paralar 21 Mayıs 2022 17:50 0
Türkiye'deki Kayıp Büyük: 1 Trilyon Dolar Kriptoda Buhar Oldu

En çok kaybeden ülkeler arasında Türkiye de var: 1 Trilyon Dolarlık para buhar oldu.

Son günlerde dünya piyasalarında kripto para depremi yaşanıyor. Terra Luna, Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere hemen hemen tüm kripto paralarda yaşanan sert düşüşler sonrasında tüm dünyada ciddi para kayıpları yaşandı. Kayıpların 1 trilyon dolarlık seviyeyi aştığı bildirildi. 

Yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşlar riskli yatırımlardan kaçmaya devam ediyor. Rusya Ukraya savaşı nedeniyle de yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlar altın gibi emtialara yönelerek güvenli limanlara yanaştı. bu da kripto paralarda ciddi düşüş yaşanmasına neden oldu. 

TERRA LUNA ÇÖKTÜ

Bundna bir buçuk ay önce 1710 TL seviyelerinde seyreden ve en popüler kripto para birimlerinden olan Terra Luna, kısa süre içinde çöküşe geçti ve şimdi 0.003 TL seviyelerinde seyrediyor. Milyonlarca kişinin büyük paralar kaybetmesine neden olan bu kripto parada çıkış aranıyor ancak bir yükseliş eğilimi bile görünmüyor. 

BİTCOİN YÜZDE 40 DÜŞTÜ

Son 7 haftada en büyük kripto para birimi Bitcoin yüzde 40 seviyesine kadar geriledi. Daha önce 50 bin dolar seviyesinde seyrediyordu. 7 haftadır süren düşüş nedeniyle birçok yatırımcı ciddi şekilde para kaybederken düşüşlerin devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

1 TRİLYON DOLARLIK PARA BUHAR OLDU

Son dönemlerde yaşanan ciddi düşüş nedeniyle milyonlarca vatandaş 1 trilyon dolara yakın para kaybetti. En büyük kayıp Terra Luna 'da yaşanırken Türkiye'den de ciddi şekilde para kayıpları olduğu bildirildi. 

KRİPTO PARALAR NE KADAR?

Kripto para piyasasından alınan son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin 29 bin 413 dolar seviyesinde seyrediyor ve bugün yüzde 3 seviyesinde bir düşüş kaydetti. Bunun yanı sıra Ethereum'da da düşüş yaşandı. 1 ETH fiyatı 1979 dolar seviyesinde seyrediyor. 

XRP ise 0.41 dolar seviyesinde. SOLANA'da ise bir miktar yükseliş görüldü. Bugün yüzde 0.043 seviyesinde yükselen SOL 50 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

Doge Coin'de düşüş sınırlı oldu. Yüzde 0.24 düşen Doge 0.0842 dolar seviyesinde seyrediyor.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değil, sadece bilgilendirme amaçlıdır. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç