Türkiye'deki Emekliler Gelir Bakımından Dünya Sıralamasında Sonuncu Oldu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'deki Emekliler Gelir Bakımından Dünya Sıralamasında Sonuncu Oldu!

ABD'li şirketin yaptığı araştırmaya göre; Türkiye'deki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu oldu! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 3 Mart 2024 0
Türkiye'deki Emekliler Gelir Bakımından Dünya Sıralamasında Sonuncu Oldu!

Türkiye’deki emekliler gelir açısından dünya sonuncusu oldu. Yaşam kalitesi bakımından sadece Hindistan’ı geçerek 44 ülke arasında sondan ikinci olan Türkiye’deki emeklilerin gelir ve yaşam kalitesi bakımından ne kadar geride kaldığı ABD’li şirket Natixis Investment tarafından tescillenmiş oldu.

Natixis Investment’ın araştırmasında emekliler için en yaşanabilecek ülkeler seçilirken, sağlık, yaşam kalitesi, maddi refah ve emeklilerin gelirleri dikkate alındı. Yapılan araştırmaya göre ‘Küresel Emeklilik Endeksi’nde Türkiye yüzde 36 ile 44 ülke arasında sondan ikinciliği Brezilya ile paylaştı.

Emekli maaşı ödeme tarihleri 2024 (SSK, Bağ-Kur): Şubat ayı emekli maaşları  ne zaman yatacak? - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre; Türkiye’den daha kötü tek ülke yüzde 10 ile Hindistan oldu. Brezilya’daki emekliler, yüzde 36 ile Türk emekliler ile beraber sondan ikinciliği paylaşırken, Meksika ve Kolombiya da ‘emeklilikte en yaşanılmaz ülkeler’ arasına girdi. Endekste en yüksek puanları yüzde 83 ile Norveç, yüzde 82 ile İsviçre ve yüzde 81 ile İrlanda aldı.

SON YILLARDA GERİLİYOR

Türkiye, 2017 ve 2018 yılı raporlarında emekliler için ‘yaşanılabilecek’ ülkeler arasında yer alıyordu. Son yıllarda emeklilerin düşen satın alma gücüyle beraber Türkiye, artık listenin sonlarında yer alıyor. Listenin zirvesinde yer alan bir Norveçli emeklinin yaşam kalitesi yüzde 87, İsviçreli’nin yüzde 86 olarak hesaplandı. İlk 15’de yer alan ülkelerin tümündeki emeklilerin yaşam kalitesi yüzde 80’in üzerinde ölçüldü. Türk emeklilerin ölçülen yaşam kalitesi sadece yüzde 25 oldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç