Türkiye'de Yeni Sistem: 36 Ay Vadeli Kredi ile Mont , Kaban Satılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'de Yeni Sistem: 36 Ay Vadeli Kredi ile Mont , Kaban Satılıyor

Hazır giyimde zamlar durmuyor. Son zamların ardından mont , kaban fiyatları rekor kırdı. Artık kredi ile mont satılıyor.

Kredi 4 Kasım 2022 19:48 2
Türkiye'de Yeni Sistem: 36 Ay Vadeli Kredi ile Mont , Kaban Satılıyor

Mont almak isteyenlere 36 ay vade ile kredi verilecek.

Hazır giyimde fiyatların her geçen gün artması nedeniyle vatandaşlar, kışı nasıl atlatacaklarını kara kara düşünürken mont fiyatları, bot fiyatları, kazak kaban fiyatları adeta aldı başını gitti. Bu durum nedeniyle bankalar yeni çalışmalar yapmaya başladı. Son çalışma ise oldukça üzdü.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya yaptığı son dakika açıklamasında “Hazır giyimde yüzde 150’lere varan fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldık. Geçen sene 100 lira olan bir ürün bugün en az 200-250 liraya satılıyor.” ifadelerini kullandı ve fiyat artışlarının ciddi olduğunu belirtti. 

YENİ YILA BIRAKMAYIN

Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada , yeni yılda beklenen yüksek asgari ücret zammı ve girdi maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte yeni yılda fiyatların daha da artacağını bekliyor. Bu nedenle elbise almak isteyenlerin alış verişlerini sene sonuna kadar yapmalaır tavsiye edildi. Kaya yaptığı açıklamada, “Şu an reyona koyulan ürünler birkaç ay önce üretildi ama yeni yılla birlikte asgari ücretteki artış ile yeni ürünlerde de fiyat artışları görülecek” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel ise yaptığı son dakika açıklamasında, “Son bir yılda tüm hazır giyim fiyatları ortalamada en az ikiye katlandı” dedi.

HANE HALKI GİYİME PARA AYIRAMIYOR

Artan hayat pahalılığı nedeniyle hane halkının giyime bütçe ayıramadığını söyleyen Kaya, “Hane halkının alım gücü düştükçe hazır giyime bütçesi kalmadığı için sektörde daralma yaşanıyor. Şu an Türkiye’de hazır giyimde yapılan alışverişlerin yüzde 60-65’ini turistik yani yabancıların yaptığı alışverişler oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

36 AY VADE İLE KABAN, MONT

Bankalar, giyimde harcamak üzere kredi vermeye başladı. Özellikle mont, kaban almak isteyenlerin son dönemlerde tercih ettiği bu kredide vade sayısı 36 ile sınırlanıyor ve kredi çıkarılıyor. Kişi, kabanını montunu kredi ile alabiliyor. 

Söz konusu krediler için bankalara başvuru yapmak gerekirken Yapı Kredi, kasada müşterilerine giyimde kullanmak üzere kredi imkanı veriyor. 

Son dakika haberlerinden , kredi, banka haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ne günlere kaldik yarabbi sen sonumuzu hayır eyle inşaallah
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
kredi çekemeyenler ne yapacak