Türkiye'de Türkler Kiralayamıyor: 'Türk Müşteriye Uygun Değil' İfadeli Kiralık Satılık Ev İlanları Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'de Türkler Kiralayamıyor: 'Türk Müşteriye Uygun Değil' İfadeli Kiralık Satılık Ev İlanları Arttı

İnternet üzerinden yayınlanan ev ilanları tepkilerin odağında. Yabancıya uygun diyerek yayınlanan ilanlara Türkler başvuramıyor.

Emlak 14 Nisan 2022 13:50 0
Türkiye'de Türkler Kiralayamıyor: 'Türk Müşteriye Uygun Değil' İfadeli Kiralık Satılık Ev İlanları Arttı

Ülkemizde yabancı olduk: Bazı ilan sayfalarında yayımlanan kiralık ev ve satılık ev ilanlarına yabancı şartı getirildi. Ev sahipleri ile şirketler, ilanları yabancılara göre yayınlamaya başladı. Bu durum tepki çekti.


Konut fiyatları son dönemlerde oldukça yükseldi ve yükseliş hala devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Ukrayna savaşı nedeniyle artan emtia fiyatlarının kısa vadede düşmeyeceği, ev fiyatlarına yeni zamların da yolda olduğu öğrenildi.


SATAN AYNI FİYATTAN ALAMAZ

Ünlü yatırımcı İslam Memiş yaptığı son açıklamada ev satmanın değil almanın zamanı dedi. Artan pahalılık nedeniyle evini satan kişinin , evi yakın zamanda tekrar almak istese bile aynı fiyata alamayacağını söyledi ve gayrimenkul sektörüne yatırım yapılabileceğini söyledi.


KENDİ ÜLKEMİZDE YABANCI OLDUK: TÜRK MÜŞTERİYE UYGUN DEĞİL - TÜRKLER ARAMASIN

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazdığı haber dikkatleri çekti. Bir ilan sayfasındaki ev ilanına baktığımızda , evin yabancı biri tarafından ilana koyulduğu ve yabancıya verileceği notunun ilanda yer aldığı görüldü. Özellikle bir ilan dikkatleri çekti. İlanda evin Türk Müşteriye Uygun olmadığı notu dikkatleri çekti.


Bazı ilanlarda ise “Türkler aramasın, sadece yabancıya kiralık.” gibi notlar görüldü ve bu notlar sosyal medya üzerinde tepki çekti.


İlan sayfalarındaki bu ilanlara bakınca genellikle İstanbul Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir gibi ilçelerde evlerin olduğu ve Arap müşterilere odaklı şekilde satışların yapıldığı görüldü. İlanlar dahi komple arapça yazılıyor.


Söz konusu durum ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan İstanbul Umum Emlak Komisyoncuları Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nizameddin Aşa, bir değerlendirmede bulundu ve “Genelde daha proje halinde olan ve piyasaya sokulmayan işlerle anlaşıyorlar. Bu şekilde istedikleri gibi yüksek fiyattan satış yapabiliyorlar.” dedi.


Bir diğer değerlendirme ise Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Kurucu Başkanı Hakan Doğan'dan geldi. Doğan açıklamasında yabancılara satışların mağduriyet oluşturduğunu söyleyerek, “Denetimsiz durumda olan bu işletmeler ayrıca yabancılara satış başta olmak üzere birçok iş ve işlemde mağduriyetlere yol açıyor. Hatta verdikleri yüksek ilanlar ile piyasayı bozuyor, fiyatın yukarı yönlü gidişine sebep oluyorlar.” ifadelerini kullandı.


Söz konusu durum sosyal medyada tepkilerin odağı oldu. İşte o ilanlardan bazıları:




Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç