Türkiye'de Piyasalar Bayram Tatilinde Ama Dolar ve Altın Fiyatları Değişti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'de Piyasalar Bayram Tatilinde Ama Dolar ve Altın Fiyatları Değişti

Son dakika haberi: Türkiye'de piyasalar kapalı ama dünya piyasaları işleme başladı. Bayramda dolar ile altın fiyatları hareketlendi.

Altın 2 Mayıs 2022 11:36 0
Türkiye'de Piyasalar Bayram Tatilinde Ama Dolar ve Altın Fiyatları Değişti

Son dakika : Fed 'in faiz kararı öncesi dolar ile altında flaş hareketlilik başladı.

Piyasalardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türkiye'de piyasalar bayram tatili nedeniyle kapalı ancak dünyada piyasalar açıldı ve işlem göreye başladı. Piyasaların açılması ile birlikte dolar kuru ile altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Dolar kurunda 10 kuruşluk artış görülürken gram altında ise 10 liraya yakın düşüş görüldü.

 

KRİTİK HAFTA GELDİ

Piyasaların beklediği kritik hafta geldi. Fed bu hafta para politikası kurulu toplantısı yapacak ve 3 ie 4 Mayıs günlerinde yapılacak toplantılardan sonra 4 Mayıs akşamı saat 21.00'da beklenen faiz kararını dünya kamuoyuna duyuracak. Amerikan Merkez Bankası 'nın faiz kararına 2 gün kala piyasalar yeni haftaya başladı. İşleme başlayan piyasalarda ilk veriler geldi ve dolarda yükseliş, altında düşüş görüldü. 

Fed'in faiz kararının 50 ya da 75 baz puan artış olması bekleniyor.

 

DOLAR KURU KAÇ TL?

Piyasalar yeni haftaya başladı. Asya piyasalarının gece saatlerinde işleme başlamasının ardından yükselişe geçen dolar kuru kısa sürede 10 kuruş değer kazandı ve şu sıralar 14.88 TL seviyesinden işlem görüyor. İşte dolar kurunda son saatlerde yaşanan yükselişin grafiği:

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ

Geçen haftayı 909 lira seviyesinden kapatan gram altında yeni haftada düşüş yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre gram altın 899 liraya kadar geriledi ve şu sıralar yatay seyrediyor. 

İşte gram altında son saatlerde yaşanan düşüşün grafiği:

FED FAİZ KARARI NASIL ETKİLEYECEK?

Fed'in faiz kararı 50 baz puandan yüksek olması durumunda altın fiyatlarında baskılamanın devam etmesi bekleniyor. Ekonomist Tunç Şatıroğlu yaptığı açıklamada, faiz artırımının beklendiğini, piyasaların buna hazır olduğunu , ancak fazla bir faiz artırımı gelmesi durumunda baskılamanın fazla olabileceği aktarıldı.

İslam MEmiş ise 900 lira seviyelerinin gram altında alım fırsatı olduğunu , Mayıs ayının başında bu seviyelerin görüleceğini, Fed'in faiz kararı sonrası ise yükselişin olacağını söyledi. 

 

Haberde yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi amaçlı değildir. Yatırım tavsiyesi yatırım uzmanları ve danışmanları tarafından verirlir. Finans7.com sadece bilgilendirir yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç