Türkiye'de fabrika kuracak: Chery fiyat listesine indirim bekleniyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'de fabrika kuracak: Chery fiyat listesine indirim bekleniyor

Son dakika haberi: Chery Türkiye'de fabrika kurmak istediğini ve 7 bölgede temsilci açacak. Türkiye'de üretim ile birlikte fiyatlar bir miktar düşecek.

Fiyat Listesi 26 Nisan 2023 14:57 0
Türkiye'de fabrika kuracak: Chery fiyat listesine indirim bekleniyor

Chery araç fiyatlarına indirim yakın zamanda.

Son dönemlerde yıldızı parlayan, fiyat performans açısından aynı segmentte olan diğer markalardan daha çok öne çıkan Chery, artık araçlarını Türkiye'de de üretmek istediğini açıkladı. Ancak bu konuda istenen tek şart dikkatleri çekti.

Türkiye'ye yeniden dönmeyi hedefleyen Çin'in otomobil devi Chery, geçtiğimiz günlerde Türkiye'de üretim konusunu gündeme getirdi. Çin’de gerçekleşen Şangay Otomobil Fuarı’nda açıklama yapan Chery Group Yönetim Kurulu Başkanı Yın Tongyue, Türkiye pazarına oldukça kıymet verdiklerini söyledi.

Gittikleri bölgede yerelleşmeye önem verdiklerini söyleyen Tongyue, Türkiye'de üretim yapmak için tek şartlarını bildirdi. Yın Tongyue yaptığı son dakika açıklamasında, “150 bine yakın rakama ulaşırsak Türkiye, üretim için çok iyi bir alternatif olacaktır” ifadelerini kullandı. Chery Türkiye'de 150 bin satıştan sonra bir fabrika haberi paylaştı ve Türkiye'de bir de Ar Ge merkezi kurabileceklerini bildirdi.

Rusya'nın Avrupa'dan çekilmesi ile birlikte pazarın kendilerine kaldığını bildiren yönetici, fırsatı kaçırmadıklarını ve Avrupa'daki rakamlarını katladıklarını söyledi.

Türkiye'de arada herhangi bir aracı veya yetkili satıcı olmadan kendi adı ile satış yapmayı planlayan Chery, Türkiye'nin tüm bölgelerine temsilci ataması yapacak ve 2024 yılında 40 bayi açılmış olacak. Chery’nin yeni modeli Omoda 5 de ilk kez Türkiye’de satılacak.

TEK ŞART

Chery'nin tek şartı ise 150 bin araç satışı.

CHERY FİYAT LİSTESİ

Chery fiyat listesi şu şekilde:

Türkiye'de üretimin başlaması ile birlikte gümrük vergisi alınmaması sonrası Chery fiyat listesinin düşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç