Türkiye Yaşam Partisi Genel Başkanı Deniz Özçelik Dolandırıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye Yaşam Partisi Genel Başkanı Deniz Özçelik Dolandırıldı

Türkiye Yaşam Partisi Genel Başkanı Deniz Özçelik, ABD vatandaşı olmak isterken dolandırıldı.

Siyaset 6 Mayıs 2022 13:00 0
Türkiye Yaşam Partisi Genel Başkanı Deniz Özçelik Dolandırıldı

Son dakika : Parti Genel Başkanını dolandırdılar.

Sabah Gazetesi'ne yer alan habere göre kendini İsrail Vatandaşı olarak tanıtan ve diplomat olduğunu söyleyen bir kişi, Türkiye Yaşam Partisi Genel Başkanı Deniz Özçelik'i , seni ABD vatandaşı yapacağım diyerek dolandırdı. 

Deniz Özçelik'e ulaşan ve ounn adını ABD'de bile duyduğunu, kendisini yakındna takip ettiğini söyleyen sahte bir diplomat, Özçelik ile kayın biraderine ABD vatandaşı olmayı teklif etti. Bununla birlikte ABD ve Avrupa ülkelerine rahat seyahat edbileceklerini söyleyen dolandırıcı, onları dolandırdı.

Deniz Özçelik ile kayın biraderi Murat T isimli kişi, Amerika vatandaşı olmak için Ümit A isimli kişiye 8 bin 800 dolar para verdi. Ümit A ise 30 bin dolar daha para istedi. Söz konusu teklifi kabul eden Özçelik, parayı Amerika'nın İstanbul'daki Başkonsolosluğunda verebileceğini söyledi ve konsolosluğa gitti. Konsolosluğa gelen Özçelik,  kendisini diplomat olarak tanıtan dolandırıcıyı beklemeye başladı. Ümit A isimli kişinin gelmemesi ve telefonlarının kapalı olması sonrası Özçelik dolandırıldığını anladı ve polise giderek şikayetçi oldu. 

Olay sonrası soruşturma başlatıldı ve Ümit A isimli kişi kayıt dışı şekilde kaldığı evde bir kadınla yakalandı. Evde yapılan aramalarda sahte kimlikler ve kaşeler, farklı yabancı kişiler adına düzenlenen belgeler ile diplomatik kart yazan ve üzerinde karekod ile amblem bulunan etiketler ve çok sayıda tapu ele geçirildi. 

Gözaltına alınan bu kişi, emniyet ifadesinden sonra hakimliğe sevk edildi. Verdiği savunmasında ise ODTÜ mezunu olduğunu ve makine yüksek mühendisi olduğu, kadının dini nikahlı eşi olduğunu söyledi. Asıl dolandırıcı Deniz Özçelik diyen bu kişi, arabasındaki kaşe ve diplomatik kartların ona ait olduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. 

Deniz Özçelik ise emniyette verdiği ifadesinde, "Istampayla parmak ve avuç izlerimizi aldı. Diş filmimizi bile çektirdi. Konsolosluğa gelmeyince yalan söylediğini anladık" dedi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç