Türkiye İş Kurumu İEP 9 İlde Yüksek Maaşla Personel Alımı Yapıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye İş Kurumu İEP 9 İlde Yüksek Maaşla Personel Alımı Yapıyor

İŞKUR İş Başında Eğitim programı kapsamında 9 ilde yeni kursiyerler alacağını açıkladı. Program kapsamında düzenli olarak katılım sağlayanlara aylık ücret verilecek.

İŞKUR İlanları 5 Kasım 2022 17:12 0
Türkiye İş Kurumu İEP 9 İlde Yüksek Maaşla Personel Alımı Yapıyor

İŞKUR İş Başında Eğitim programı kapsamında 9 ilde yeni kursiyerler alacağını açıkladı.

İŞKUR üzerinden her gün yüzlerce yeni firma ve kamu kuruluşlarının iş ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra İŞKUR, İşbaşında Eğitim Programı (İEP) kapsamında farklı illerde kurs programları ile personel alımları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda adayların kursa devam etme süresince ücret ödenmekte olup adaylar 6 bin 300 TL’ye kadar ödeme alabilmektedir. Alımların hangi illerde yapılacağı ve başvuru şartları ve diğer detaylara ilişkin bilgiler haberde yer almaktadır.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

-Programa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.
-Bu program için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.
-Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.
-Program başlamadan önceki son bir ayda işsiz olanlar programdan faydalanabilirler.
-Programa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa program süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, programla ilişiğiniz kesilir.
-Katılım şartlarını sağlayan bütün öğrenciler programa katılabilir.
-2022 yılı için programa devam edilen her bir gün için işsizlik ödeneği alanlara 105,78 TL, öğrencilere 158,66 TL ve diğer kişilere 211,55 TL zaruri gider ödenmektedir.. Devam edilmeyen günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler banka aracılığıyla aylık olarak yapılır.
-Programa doğru meslekte katıldığınızdan emin olunuz! İşbaşı eğitim programlarına; 24 ay içerisinde en fazla 320 fiili gün katılabilirsiniz.
-İşbaşı Eğitim Programı Sözleşmesi İŞKUR tarafından uygun görülmesi halinde geçerlilik kazanır ve program süresinin bitimi ile kendiliğinden sona erer.
-Taraflar, 4857 sayılı İş Kanununun 24 ve 25. maddelerini kıyasen uygulamak suretiyle sözleşmeyi fesih yetkisine sahiptir.
-İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız programa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez.
-İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız programı bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.
-Program sonunda katıldığınız programa ilişkin bilgileri gösterir Katılım Belgesi verilir.

HANGİ İLLERDE HANGİ ALANLARDA ALIM VAR?

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

İEP kurslarına kaydolmak ve bu süreçte de ödeme almak isteyen adaylar yukarıda yer alan ilanlara son başvuru gününe kadar başvuru yapmış olması gerekmektedir. Bu doğrultuda adaylar açıklanan illerde açılacak olan kurslara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3 adresinden kurs numarası, il ya da mesleğe göre sorgu yaparak kolaylıkla ulaşabilmektedir. Aynı zamanda başvurunuzu online olarak yapabilirsiniz.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç