Türkiye Geneli Çok Sayıda Polis İhraç Edildi: İsim Listesi İllere Gönderildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye Geneli Çok Sayıda Polis İhraç Edildi: İsim Listesi İllere Gönderildi

Son dakika haberi: Türkiye genelinde çok sayıda polis görevden ihraç edildi. Liste İl Emniyet Müdürlüklerine gönderildi.

Kamu 22 Haz 2022 18:57 0
Türkiye Geneli Çok Sayıda Polis İhraç Edildi: İsim Listesi İllere Gönderildi

Son dakika : Çok sayıda polis kamudan ihraç edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarından bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgisine göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çok sayıda polisin ihraç edildiğine yer verildi. 

1000'DEN FAZLA POLİS HAKKINDA SORUŞTURMA

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında 1000'den fazla polis hakkında FETÖ irtibatlı iltisaklı olduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığına yer verildi. Başlatılan soruşturmanın tamamlandığı öğrenildi.

Emniyet ve savcılıklar tarafından yapılan incelemeler sonrası delillerin incelendiği ve bu doğrultuda bir karar verildiği açıklandı. Edinilen bilgilere göre emniyet bünyesinde çalışmakta olan ve hakkında açığa alınması kararı verilen polisler hakkında, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geçici 35. maddesi ile kamu görevinden çıkarılması kararı verildiği bildirildi.

EMEKLİ OLANLARIN RÜTBELERİ ALINACAK

Görevde olan , açıkta polis polisler hakkında ihraç kararı verildiği bildirilirken emekli polislerin ise rütbelerinin alındığı öğrenildi. 

Hakkında ihraç kararı verilen polislerin soruşturmaları devam ediyor.

375 KHK İLE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMALAR YAPILIYOR

OHAL sonrasında , terörle mücadele için çıkarılna kanun kapsamında , kamu personelleri hakkında 35. maddeye göre Bakan Olur'u ile kamu görevinden çıkarma kararı verilebiliyor. 

LİSTELER GÖNDERİLDİ

Yapılan açıklamada ihraç edilen polisler için listelerin il emniyet müdürlüklerine 21 Haziran günü gönderildiği ve polisler hakkında görevden alma işlemlerinin başlatıldığına yer verildi. 

İSİM LİSTESİ VAR MI?

İhraç edilen polisler hakkında henüz bir isim listesi yayınlanmadı. İsim listeleri, sadece OHAL kapsamında yayınlanan KHK'larda yer alıyordu. OHAL sonrası ihraçlar il emniyet müdürlükleri tarafından yapılıyor.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/1032362/turkiye-genelinde-cok-sayida-polis-feto-iltisaki-nedeniyle-ihrac-edildi.html

DAHA ÖNCE YAYINLANANLAR

22 Kasım 2016'da ihraç edilen polisler için TIKLAYIN

701 sayılı KHK ile ihraç edilenlerin listesi için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç